neočekivani obrt

Nakon petnaest godina skladnog braka sa ženom, slavni sportista šokirao: Ralf Šumaher priznao da je homoseksualac

1

Emotivnom objavom Ralf Šumaher priznao je da je homoseksualac.

foto: EPA PHOTO DPA/GERO BRELOER
foto: EPA PHOTO DPA/GERO BRELOER

Jučerašnja Instagram objava Ralfa Šumahera, legendarnog vozača Formule 1 i brata slavnog Mihaela Šumahera, izazvala je lavinu reakcija širom sveta.

 

Nakon što je dugi niz godina živeo u poricanju, u emotivnoj i hrabroj objavi Ralf je otvorio srce i priznao javnosti da je homoseksualac.

 

Reakcije na ovu vest bile su mešovite, ali većina javnih ličnosti i fanova izrazila je podršku njegovoj hrabrosti i iskrenosti.

Ralf Šumaher koji ima 49 godina gotovo ceo svoj život proveo je poznat kao vrhunski sportista i javna ličnost, čuvajući privatni život izvan očiju medija.

 

On i njegov brat Mihael prvi su bratski par u istoriji koji je osvojio prvo mesto na Formuli 1, a u decembru 2013. porodicu je zadesila velika tragedija kada je stariji Šumaher povredom glave na skijanju završio u komi.

Braća Šumaher
Braća Šumaherfoto: EPA-PHOTO/DPA/GERO BRELOER

Ralf je bio 14 godina dugom braku sa bivšom suprugom Korom Šumaher, sa kojom ima dvadesetdvogodišnjeg sina Davida Šumahera.

Ralf i Kora Šumaher
Ralf i Kora Šumaherfoto: EPA/JENS KALAENE

Nakon što se 2015. razveo od Kore, o njegovom ljubavnom životu malo se znalo, a poznati vozač formule sada juče je šokirao ceo svet javnim priznanjem koje niko nije očekivao. 

 

Naime, na svom Instagram nalogu Ralf je objavio fotografiju na kojoj sa nepoznatim muškarcem zagrljeno stoji i gleda u zalazak sunca.

– Najlepša stvar u životu je kada uz sebe imate pravog partnera sa kojim možete sve da delite – napisao je Šumaher ispod fotografije.

 

Nakon očevog emotivnog priznanja, oglasio se i sin David, koji je rekao da "100% stoji iza očeve objave".

 

Osim što za Ralfa predstavlja konačni put ka življenju sopstvene istine, njegova objava istovremeno je i korak ka većoj toleranciji i prihvatanju različitosti u sportskom svetu, koji je tradicionalno poznat po svojoj heteronormativnosti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

 

makonda-tracker