o njima se i danas priča

Ženio se 5 puta, a nakon njene smrti i njegov život je bio potpuno UNIŠTEN: Ljubavna priča najlepšeg holivudskog para

0

Mnogi kažu da je to bila jedna od najlepših ljubavnih priča, ali šteta što je kratko trajala

LJUBAVNA PRIČA NEKADA NAJLEPŠEG PARA U HOLIVUDU
LJUBAVNA PRIČA NEKADA NAJLEPŠEG PARA U HOLIVUDU foto: Masheter Movie Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Pet kratkih godina, Klark Gejbl i Kerol Lombard bili su najotmjeniji, najglamurozniji par na planeti. On je bio muževni srcelomac, a ona luda komičarka koja je svojim talentom i lepotom svojila svet.

 

Njihova priča je toliko potresna da je za mnoge ona poput priča iz filmova, daleko od istine.

 

Ipak, da se vratimo nekoliko godina unazad. Pre Kerol Klark je bio u braku sa Džozefin Dilon. Nakon što su se upoznali Džozefin videla da je veoma talentovan i rešila je da od njega napravi zvezdu!

 

Učila ga je dobrom držanju i načinu izražavanja, uspela je čak da ga nauči kako da kontroliše svoj glas.

 

1924. godine njih dvoje odučuju da se venčali u Los Anđelesu. Podrška koju je dobijao od Džozefin povela ga je put uspeha, a dala mu je i nadimak po kojem je kasnije postao i te kako poznat među slavnima ,"Kralj Holivuda", što je kasnije i postao.

 

Klark i Džozefina živeli su zajedno 6 godina, a razveli su se 1931. godine, kada je oženio Mariju Langam, ćerku tadašnjeg poznatog naftnog tajkuna.

 

KLARK JE LUDO ZAVOLEO KEROL I NIJE MOGAO DA PREBOLI NJENU SMRT
KLARK JE LUDO ZAVOLEO KEROL I NIJE MOGAO DA PREBOLI NJENU SMRTfoto: Masheter Movie Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Čini se kao da je on veoma dobro znao sa ženama, pa ga je tako Marija na sve moguće načine gurala u toj glumačkoj karijeri i nije žalila novac koji je trošila na njega.

 

Tokom 1931. godine igrao je u 12 filmova, a 1934. dobija ulogu u čuvenom filmu "Dogodilo se jedne noći", koji ga je i proslavio. Za ulogu novinara Pitera Vorna dobio je svog prvog i jedinog Oskara.

 

Bio je veoma zgodan, lep, šarmantan i na sve to poznat. Koristio je to za razne izlete u veze sa drugim ženama sve dok njegovoj supruzi Mariji to nije došlo preko glave.

 

KEROL JE PLENILA PAŽNJU GDE GOD DA SE POJAVI ALI JE IMALA OČI SAMO ZA KLARKA
KEROL JE PLENILA PAŽNJU GDE GOD DA SE POJAVI ALI JE IMALA OČI SAMO ZA KLARKA foto: Masheter Movie Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

1939. godine ga je tužila i dobila polovinu njegovog novca. Klarka ta situacija nije pogodila, jer je voleo drugu ženu. Samo mesec dana nakon razvoda oženio je poznatu glumicu Kerol Lombard. Glumac je kasnije priznao da je Kerol bila njegova jedina ljubav, koje se sećao čitavog života.

 

Njih dvoje su se upoznali 1932. godine ali se tada nisu podnosili. Među njima je vladala netrpeljivost i neraspoloženje koje je bilo vidljivo u svakom njihovom zajedničkom susretu. Ipak, do preokreta dolazi 1936. godine kada su se zbližili, a potom i zavoleli.

 

Budući da je on još bio u braku sa Marijom njihovi sastanci su morali da budu u tajnosti. Mesec dana nakon razvoda tokom snimanja filma "Prohujalo s vihorom" Klark i Kerol su se venčali.

 

ZALJUBLJENI PAR UŽIVAO JE U SVAKOM ZAJENDIČKOM TRENUTKU
ZALJUBLJENI PAR UŽIVAO JE U SVAKOM ZAJENDIČKOM TRENUTKU foto: MGM / AFP / Profimedia

Iako su svi mislili da su bogati oni su živeli potpuno drugačijim načinom života, Kerol je imala konje, a Klark je gajio piliće, uz pse i mačke. Noći su često provodili u šatoru pod zvezdanim nebom. Bio je to njihov način da budu potpuno srećni.

 

Klark nije više jurio druge žene. Očajnički su pokušavali da dobiju decu, ali onda su saznali da Kerol ne može da postane majka. Njihova ljubavna priča se nastavila i narednih 5 godina bez obzira na sve.

 

Nakon što je počeo Drugi svetski rat Karol je pokušala da ubedi Klarka da putuje sa njom, ali poznati glumac imao je već potpisan ugovor sa jednom filmskom kućom. Nakon povratka sa jednog od tih putovanja, avion u kojem je Kerol putovala srušio se u američkim planinama.

 

DRUGI SVETSKI RAT PROMENIO JE TOK NJIHOVIH SUDINA
DRUGI SVETSKI RAT PROMENIO JE TOK NJIHOVIH SUDINA foto: Masheter Movie Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Smrt voljene žene potpuno je promenila Klarka. Nije mogao da nastavi normalan život, opijao se, tugovao za njom svake noći. Njegova opsesija je išla dotle da nije dozvoljavao da čistačice ulaze u njenu sobu i brišu prašinu jer se plašio da će tako nestati njen miris.

 

Avgusta 1942. godine pridružio se Osmoj vazduhoplovnoj armiji. 1944. godine vratio se kući, nastavio je da pije, izlazi i glumi, a nešto kasnije oženio je Silviju Ešli. Nakon samo 3 godine zajedničkog života, par se razveo 1952. godine, jer među njima nije bilo ljubavi.

 

Nakon razvoda nizao je brojne romanse, između ostalog sa poznatim imenima Holivuda - Grejs Keli, Džoun Kraford, Nensi Dejvis, Marion Dejvis i Lana Tarner. Godine 1955. Klark se oženio peti put mladom glumicom Kej Vilijams.

KEROL LOMBARD JE POGINULA U AVIO NESREĆI, KLARK SE NIJE OPORAVIO NIKADA
KEROL LOMBARD JE POGINULA U AVIO NESREĆI, KLARK SE NIJE OPORAVIO NIKADA foto: Masheter Movie Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

Ipak, za njegovog života jedina žena koju je istinski voleo bila je Kerol Lombard koju nikada nije mogao da preboli. Kao poznati "Kralj Holivuda" Klark Gejbl preminuo je od srčanog udara tokom snimanja filma "Neprilagođeni".

 

Ovaj film ostao je zapamćen i kao posladnji film čuvene glumice Merilin Monro. Supruga Kej Vilijams sahranila je svog supruga odmah do Kerol Lombard, njegove jedine ljubavi. Nakon 4 meseca Kej Vilijams rodila je sina, Džona Klarka Gejbla, jedinog priznatog deteta Kralja Holivuda.

 

Bonus video:

Američki glumac napustio Holivud i došao u Srbiju

 

makonda-tracker