crn put do prave ljubavi

Tučena, varana, pa obožavana: Život slavne glumice obeležili su pogrešni muškarci – i jedan vredniji od svih zajedno

0

Kao tinejdžerka je počela da živi sa odraslim muškarcem, potom ušla u vezu u kojoj je trpela bestidne preljube, a nakratko bila u vezi s glumcem koji ju je pretukao nasred holivudske žurke. Velika i prava ljubav čekala ju je tek posle ovog teškog puta...

Anđelika Hjuston u 'Časti Pricijevih'
Anđelika Hjuston u "Časti Pricijevih"foto: Publicity Still / United Archives / Profimedia

Proslavljena američka glumica Anđelika Hjuston danas slavi 73. rođendan, a ona i dalje vredno radi i niže uspešne uloge, iako nešto manjim intenzitetom nego ranije.


Lepotica koja je široj i mlađoj publici najpoznatija kao Mortiša Adams ima iza sebe bogatu biografiju i osvojila je niz vrednih priznanja, uključujući Oskara i Zlatni globus, a igrala je u nekim od najčuvenijih ostvarenja proteklih decenija.


Među njima su "Čast Pricijevih", "Varalice", "Neprijatelji: Ljubavna priča", "Mrtvi" i mnogi drugi, a može da se pohvali i zvezdom na holivudskom Bulevaru slavnih.

 

Kako je Anđelika Hjuston ušla u sveet glume?


Rođena je u Kaliforniji 8. jula 1951. godine, u umetničkoj porodici, kao ćerka glumca i režisera Džona Hjustona i primabalerine Enrike Some.

Veći deo detinjstva provela je u Irskoj i u Engleskoj, a već od malih nogu počela je da igra u očevim filmovima. Negde u to vreme je ostala bez majke, koja je podignula sa samo 39 godina u saobraćajnoj nesreći, pa se Anđelika preselila u Ameriku i počela da se bavi modelingom.


U međuvremenu je odluičila da se preorijentiše na filmove i počela da pohađa časove glume, a prvu zapaženu ulogu igrala je u filmu "Poštar uvek zvoni dva puta".

 


Kada je u pitanju njen privatni život, on je uvek privlačio pažnju zbog Anđelikinih odabira partnera.


Ljubav Anđelike Hjuston i Džeka Nikolsona


Najpre je sa 17 godina stupila u vezu s fotografom Bobom Ričardsonom, koji je tada bio 41-godišnjak, a zajedno su živeli čak četiri godine. Potom je na njegovoj rođendanskoj zabavi 1973. upoznala Džeka Nikolsona, s kojim je uskoro stupila u vezu, a bila je to jedna od najvećih holivudskih ljubavi sedamdesetih i osamdesetih.


Ranije ga je viđala samo u filmovima, a kada ga je ugledala uživo, osetila je uzbuđenje, leptiriće u stomaku i, kako je kasnije priznala, kroz glavu joj je proletelo:


Ah! Da... To je čovek u kog bih mogla da se zaljubim...

 

Anđelika Hjuston i Džek Nikolson
Anđelika Hjuston i Džek Nikolsonfoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Nakon što su proveli noć zajedno, dogovorili su sastanak, a Džek je potom pozvao glumicu da ga otkaže jer ima druge obaveze. Ona ga je pitala znači li to da je ona na drugom mestu, na šta joj je on odgovorio da se ne šali na taj način. Imao je Nikolson reputaciju zavodnika već tada, a danas se često može čuti da je kroz njegov krevet prošlo najmanje 2.000 žena.


Nakon što joj je otkazao sastanak, Anđelika je izašla s prijateljima na večeru kako bi skrenula misli sa Džeka, a tada ga je ugledala s njegovom bivšom devojkom Mišel Filips, poznatom manekenkom, pevačicom i glumicom. Prišla im je, a on joj je nonšalantno predstavio lepu plavušu.

Međutim, oni su uskoro nastavili vezu, a glumica je stalno viđala znakove da joj je Nikolson neveran.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mona (@monalisa.project)


Ponekad bih našla žensku odeću, kremu za ruke, neku sitnicu u posudi za sapun... Ponekad bih odnela nakit da vidim hoće li neko doći po njega, ali se to nikad nije desilo – prisetila se ona.

 

Raskidali su, mirili se, on joj je davao tretman toplo-hladno, prosio ju je, pa ponovo varao.


Veza je okončana nakon što je glumica Rebeka Brusard zatrdudnela i otkrio se da je Džek Nikolson otac njenog deteta.

 


Anđelika Hjuston insistirala je da on bude uz majku bebe, pa su ponovo raskinuli, a Džek je nastavio vezu s Rebekom, s kojom je dobio ćerku Lorejn 1990. i sina Rejmonda dve godine kasnije.

 

Veza Anđelike Hjuston i Rajana O'Nila završila se posle nasilja

 

U jednom periodu je nakratko ostavila Nikolsona zbog Rajana O'Nila i počela da provodi mnogo vremena s njegovom porodicom, ćerkom Tejtum i sinom Grifinom.

 

Oni su, iako tinejdžeri, vodili život kao odrasli, s dopuštenjem i u društvu svog oca. Tejtum je sa 12 godina izlazila sa ocem u provod, a Grifin je kao 11-godišnjak pušio marihuanu i surfovao.

 

Rajan O'Nil bio je nasilan u mnogim svojim vezama
Rajan O'Nil bio je nasilan u mnogim svojim vezamafoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Uskoro je ova veza postala vrlo mračna.


– Pričao mi je o nezavršenim poslovima sa Ursulom Anders, priznao da priča s Bjankom Džeger. Stvari su postale ružne. Ostala sam duže nego što je trebalo – priznala je Anđelika kasnije.


Jedne večeri ju je O'Nil napao na zabavi na Beverli hilsu.

Okrenuo se prema meni, zgrabio me za kosu i udario glavom u čelo – prisetila se u svojim memoarima. – Videla sam zvezde i povukla se nazad. Poluslepa, pobegla sam od njega, gore, u kupatilo.


Međutim, on ju je ponovo napadao, udarajući je rukama. Anđelika je pobegla, a potom se tokom noći vratila kući jer nije imala gde da ode. O'Nil ju je čekao budan, držeći led na čelu i uz osmeh rekao da je dobio priličnu glavobolju.


Ostavila ga je posle godinu i po dana veze i vratila se Nikolsonu.

 

Anđelika Hjuston i Kristina Riči u filmu 'Porodica Adams'
Anđelika Hjuston i Kristina Riči u filmu "Porodica Adams"foto: Paramount Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Ko je bio muž Anđelike Hjuston?


Nakon sedamnaest godina turbulentne veze u kojoj je češće bila nesrećna nego nasmejana, glumica je konačno prekinula sve veze sa Džekom Nikolsonom.


On je nastavio dalje, a u njen život je uskoro ušao poznati vajar Robert Grejem. Upoznali su se u ribljem restoranu u Londonu i proveli veče uz belo vino, a ona mu se potpuno otvorila i pričala o svom bolu zbog smrti njenog slavnog oca.

 

Anđelika Hjuston i Robert Grejem
Anđelika Hjuston i Robert Grejemfoto: k45 / Zuma Press / Profimedia

Malo po malo, glumica je počela da se zaljubljuje i umetnik je uspeo ono što glumcu nije uspevalo godinama – da odvede Anđeliku pred oltar. Par se venčao 23. maja 1990, nakon dvogodišnje veze, a ona je konačno delovala ispunjeno i zadovoljno.


Grejem je za njih dizajnirao kuću od tri sprata u Kaliforniji, gde su se skrasili i živeli mirno i povučeno sve do njegove smrti 2008. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M O L D E (@molde.shop)


Kako je jednom prilikom ispričala, u više navrata su pokušali da se ostvare kao roditelji, ali nisu uspeli u tome.


Bilo je trenutaka kada sam želela decu i onih kada sam bila zahvalna na tome što ih nemam. Ja se osećam užasno ako moram da se odvojim od svog psa na više od pet dana. Ne znam kako bih se nosila s tim da moram da poljubim decu i odem na posao. Znam da ima žena koje su u stanju da to urade. Ne znam da li bih ja mogla – rekla je jednom prilikom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Napustio Holivud zbog karijere u Srbiji

 

makonda-tracker