za ceo život

47 godina ima oči samo za nju: Kažu da lepši čovek nije hodao Zemljom, a oskarovac celu karijeru voli samo jednu ženu

4

Legendarni Denzel Vašington, najveća zvezda filma "Gladijator 2", decenijama važi za jednog od najpoželjnijih ljudi planete, a uprkos udvaranjima mnogih svetskih lepotica, on nikada nije primetio bilo koga osim svoje Polete...

Denzel Vašington u filmu 'Gladijator 2' (2024)
Denzel Vašington u filmu "Gladijator 2" (2024)foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Proslavljeni glumac Denzel Vašington ove godine će proslaviti 70. rođendan, a ako pitate dame i dalje je jedan od najpoželjnijih muškaraca na svetu.


Holivudski veteran i dobitnik dva Oskara, za filmove "Slava" i "Dan obuke", u svoju biografiju sada je upisao i dugo iščekivanog "Gladijatora 2", u kom će igrati rimskog moćnika Makrinija.


Mnogi su saglasni da je Denzel Vašington baš onaj tajni sastojak koji će milione pozvati u bioskope da pogledaju nastavak kultnog ostvarenja Ridlija Skota, a društvene mreže preplavile su njegove fotografije sa snimanja ovog filma.

Otkako je zakoračio u Holivud, Vašington spada u najpoželjnije glumce sveta i uživao je u titulama "najseksepilnijeg muškarca sveta" i "najlepšeg čoveka koji je hodao Zemljom", ali je on, na veliku žalost dama, odavno zauzet – od 1983. godine je u braku s glumicom Poletom Pirson Vašington.

 

Denzel Vašington i Poleta Pirson Vašington 1986. godine
Denzel Vašington i Poleta Pirson Vašington 1986. godinefoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Ljubavna priča Denzela Vašingtona i njegove supruge


Par se upoznao na setu njegovog prvog filma "Vilma" (1977), ali su prvi put razgovarali tek mesecima kasnije, na žurki koju je organizovao zajednički prijatelj. Tada je Denzel pričao o predstavi koju planira da gleda, a kada je otišao u pozorište – sreo je Poletu.

 

Potom su otišli na prvi sastanak, kada je ona platila taksi jer glumac još uvek nije zarađivao dovoljno, a danas se često sećaju ovog izlaska i pričaju o tome koliko im se život promenio od tih dana.


Kako je Denzel Vašington jednom prilikom priznao, triput ju je prosio dok mu Poleta konačno nije rekla "da", a venčali su se 25. juna 1983, nakon čega su dobili četvoro dece: Džona Dejvida, Katju i blizance Oliviju i Malkolma.

 

Denzel Vašington i Poleta Pirson Vašington na dodeli Oskara 2000. godine
Denzel Vašington i Poleta Pirson Vašington na dodeli Oskara 2000. godinefoto: Robert Hepler Collection / Everett / Profimedia

Glumac danas ističe da je njegova supruga zaslužna za stabilnost i zadovoljstvo porodičnim životom u kom uživa.


Možete da kupite kuću, ali to je neće učiniti domom – rekao je jednom prilikom za People. – Ne kažem da muškarac ne može dom da učini domom, ali moja žena je našu kuću pretvorila u dom, podigla ovu prelepu decu, štitila ih i žrtvovala se zbog njih, ona je uradila sav težak posao.

Kada je 2019. dobio nagradu za životno delo Američkog filmskog instituta, Vašington je istakao da "ne bi preživeo" bez Poletine ljubavi i podrške.


Ne bih bio živ bez Polete Vašington – zaključio je on.

 

Denzel Vašington i Poleta Pirson Vašington
Denzel Vašington i Poleta Pirson Vašingtonfoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Kako je jednom prilikom objasnio, on je "blagosloven najboljom ženom na svetu, koja ne samo što je lepa žena i divna supruga nego i je dobra majka četvoro dece, koja sve drži na okupu".


Nije ni čudo što ga nikad nijedna druga nije zanimala...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Napustio Holivud zbog karijere u Srbiji

 

makonda-tracker