detektivna beket

Opčinila je svet LEPOTOM, talentom i suprugom Srboljubom: Životna i ljubavna priča HOLIVUDSKE ZVEZDE srpskog porekla

0

Jedna od najseksepilnijih žena sveta poreklom je sa - Balkana 

STANA KATIĆ JE O'PČINILA HOLIVUD ŠARMOM I LEPOTOM
STANA KATIĆ JE O'PČINILA HOLIVUD ŠARMOM I LEPOTOM foto: Nancy Rivera / Splash / Profimedia

Glumica Stana Katić osvojila je srca publike širom sveta ulogom detektivke Kejt Beket u seriji "Castle". Iako je svi znaju kao kanadsku glumicu, mnogi ne znaju da zapravo Stana ima srpske korene

 

Ona je rođena 1978. godine u Kanadi gde su njeni roditelji, Srbi Petar i Rada Katić emigrirali iz tadašnje jugoslovneske republike Hrvatske. Otac je poreklom iz Vrlike, a majka iz okoline Sinja.

 

Ona nikada nije krila da vuče korene sa Balkana, već je s ponosom pričala o tome da ima srpsko, hrvatsko, pa čak i crnogorsko poreklo. Stana ima četiri brata i sestru.

Nakon što je završila školu drame u Čikagu počela je da gradi karijeru i postigla uspeh na kojem joj zavide mnoge koleginice. Stana je ponosna na svoje obrazovanje, jer pored engleskog govori i srpski, italijanski i francuski jezik.

 

Budući da u Americi retko ko zna engleski, glumica je napravila foru i čuvenog voditelja Džimija Kimela, na njegovo insistiranje, naučila da psuje - na srpskom.

 

Uz uloge u serijama kao što su "Heroji" i "24", Stana je 2008. igrala epizodnu ulogu u sagi o Džejmsu Bondu "Quantum of Solace", a u filmu "Feast of Love" partner joj je Morgan Friman. Najpoznatija je po ulozi detektivke Kejt Beket u seriji "Castle".

 

STANA JE VELIKA ZVEZDA U HOLIVUDU, PONOSNA JE NA SVOJE SRPSKO POREKLO
STANA JE VELIKA ZVEZDA U HOLIVUDU, PONOSNA JE NA SVOJE SRPSKO POREKLO foto: Profimedia

 

Pored uspešne filmske karijere i sopstvene produkcijske kompanije, Stana je već nekoliko godina i među najseksepilnijim TV glumicama na planeti. Njen talenat za modeling pohvalio je ugledni "New York Post".

 

Ono što je još u životu ove prelep glumice interesantno jeste i činjenica da se 2015. godine udala za dugogodišnjeg dečka, Krisa Brkljača i to ponovo - na Balkanu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stana Katic (@drstanakatic)

 

Stana i Kris Brkljač su svadbeno veselje upriličili, na veliko iznenađenje svih, u Dalmaciji. Kris je biznismen, a pravo ime mu je Srboljub. Rođen je u Australiji, ali su mu roditelji poreklom iz Like.

 

Kao tinejdžer otišalo je u Ameriku, gde je jedno vreme bio i beskućnik. Ipak, uspeo je da završi fakultet i da razvije privatni biznis, a Stanu je upoznao preko njenog brata Marka, sa kojim je takođe bio poslovni partner. Iza sebe ima jedan brak.

 

Bonus video:

Koje je pravo ime Eve Ras?

makonda-tracker