ceo život sa oženjenim

Rekla mu je "previsoka sam za tebe", pa potpuno poludela za njim: Najintrigantnija ZABRANJENA ljubavna priča Holivuda

0

Iako je imala lepotu o kojoj je pričao ceo svet i uprkos činjenici da je mogla da ima koga god je samo pogledala holivudska diva je ceo život provela pored oženjenog muškarca, kao druga žena i ljubavnica 

NAJINTRIGANTIJA LJUBAVNA PRIČA HOLIVUDA
NAJINTRIGANTIJA LJUBAVNA PRIČA HOLIVUDA foto: MGM / Hollywood Archive / Profimedia

Kad se pomene ime Ketrin Hepbern svima se odmah pred očima stvori slika lepotice koja je mogla da ima koga god poželi. Ketrin je izgradila karijeru na kojoj su joj pozavidele i najveće svetske zvezde, a koja je trajala duže od 60 godina.

 

Američki filmski institut proglasio ju je najvećom ženskom zvezdom klasičnog Holivuda. Iako neprikosnovena među glumicama tog vremena Ketrin nije samo zbog toga mamila pažnju javnosti i medija.

 

Njena veza sa oženjenim muškarcem, glumcem Spenserom Trejsijem, s kojim je ostala ceo život uprkos činjenici da je on bio oženjen i da je imao dete sa suprugom Luiz Tredvel.

 

Oni su se upoznali u njujorškom vozu i venčali su se kad su njemu bile 23 godine, a njoj 27. Devet meseci kasnije, dobili su sina Džona, da bi Luiz s njegovih deset meseci primetila da dečak ne reaguje na zvuk.

 

Ona je odlučila da se potpuno posveti sinu, a u drugi plan je pao i njen brak sa Trejsijem. Onda je on počeo da zadovoljstva traži na drugim mestima i tako je jednom prilikom došlo do saranje sa Ketrin, gde se dogodila hemija koja ih je spojila zauvek.

 

Iz poštovanja prema supruzi koja je gajila njihovo bolesno dete Trejsi nije želeo da se zvanično razvede, a Ketrin je ceo život nosila titulu ljubavnice. 

KETRIN JE BILA PRAVA LEPOTICA, A CEO ŽIVOT LJUBAVNICA
KETRIN JE BILA PRAVA LEPOTICA, A CEO ŽIVOT LJUBAVNICA foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Pre nego što je uplovila u vezu sa Trejsijem Ketrin je bila u braku sa Ladloom Ogdenom Smitom, kojeg je upoznala je još kao studentkinja, a venčali su se 1928. kada je ona imala 21 godinu.

 

Nikada joj brak nije bio na prvom mestu, već je to bila njena karijera. Zbog njenog uspeha su se razišli jer su se potpuno udaljili, a zvanično su se rastali 1934. godine u Meksiku. Uprkos svemu, do kraja su ostali dobri prijatelji.

 

I danas se prepričava anegdota o tome kako su se upoznali Trejsi i Ketrin. 

Navodno su prve reči koje je ona uputila Trejsiju bile "previsoka sam za tebe", ali ona je to uvek negirala. Tvrdila je da nikad ne bi rekla nešto tako glupo.

 

TREJSI I HEPBERNOVA SU SE VOLELI DUŽE OD 2 DECENIJE
TREJSI I HEPBERNOVA SU SE VOLELI DUŽE OD 2 DECENIJEfoto: Everett/Profimedia

Ljubavni žar je u početku bio neverovatan, nisu mogli jedno bez drugog ni jedan dan. I nakon 26 godina koliko su proveli zajedno ovaj par je bio podjednako zaljubljen jedno u drugo kao prvog dana. O njihovoj ljubavi dovoljno govori hemija za koju mnogi kažu da je najuverljivija u filmskoj istoriji, a najviše je vidljiva u filmu „Adamovo rebro“.

 

Iako joj Trejsi nikad nije rekao da je voli ona je za to imala, za nju savršeno, objašnjenje.

 

- Ne bi mi posvećivao svoje vreme da me nije voleo, zar ne - govorila je holivudska ikona.

 

Iako je ona bila ludo zaljubljena istina je da je Trejsi nikada nije doživljavao kao par. Dve decenije su proveli zajedno, ali su uvek živeli odvojeno.

 

Bonus video:

Američki glumac napustio Holivud i došao u Srbiju

 

makonda-tracker