moćna lepotica

Upoznajte najmlađu i najlepšu kraljicu na svetu: Imala je samo 7 godina kada je upoznala muža, a danas imaju troje dece

0

Kraljicu Butana Džetsun Pemu zbog njene nestvarne lepote nazivaju "Kejt Midlton Himalaja", a svog supruga kralja Jigmea upoznala je kada joj je bilo samo 7.

Džetsun, kraljica Butana
Džetsun, kraljica Butanafoto: Alain Benainous / Allpix Press / Profimedia

Džetsun Pema, kraljica Butana i supruga butanskog kralja Džigmea Hesara Namgijela, najmlađa je i po mišljenju mnogih najlepša među predstavnicama svih svetskih monarhija.

 

U maloj zemlji na Himalajima poznata kao mila i skromna, kraljica Džetsun uživa veliku popularnost među pripadnicima svog naroda.

 

Interesantan je podatak da je svog muža upoznala kada je njemu bilo 17, a njoj svega 7 godina. 

Mada nije rođena sa titulom, Džetsun potiče iz porodice koja je još tada imala čvrste veze sa kraljevskom porodicom.  Njena majka Sonam Čuki, koja dolazi iz stare aristokratske porodice, kuma je butanskom princu, dok je Pemin otac Dondup Gjaltšen polubrat pređašnje kraljice

 

Supruga kralja Džigmea završila je studije međunarodnih odnosa i psihologije u Velikoj Britaniji, a tečno govori i 3 jezika: engleski, hindu i džongka, što je zvanični jezik države Butan.

 

 

Muž je stariji od nje celih 10 godina, pa je tako Džetsun imala svega 7 godina kada je upoznala budućeg kralja, tada sedamnaestogodišnjeg princa. On se tog trenutka zakleo da će mu ona jednoga dana, kada poraste, biti supruga

 

Kada je Pemu napunila 21 godinu, zadivljujućom ceremonijom u velelepnoj Punaka Džong tvrđavi u Butanu održanoj 13. oktobra 2011. godine mladi par ozvaničio je svoju ljubav, a ona je dobila titulu kraljice.

 

 

Povodom medenog meseca upriličili su obilazak cele zemlje, kako bi se novokrunisana kraljica bolje predstavila i upoznala svoj narod.

 

Butanski vladarski par za sada ima troje dece: Džigme Namgjela, koji je prestolonaslednik, Džigmea Ugjena i Sonam ​​Jangden.

 

 

Mada je u Butanu dozvoljena poligamija, suprug kraljice, koju zbog vanvremenske regalne lepote i držanja koji je krase nazivaju "Kejt Midlton Himalaja", na prestolu kraj sebe ne želi nikog drugog osim nje.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker