bila im je inspiracija

Gledao ju je sa najboljim prijateljem — i STRAŠNO PATIO: Najčudniji ljubavni trougao slavnih imao je neverovatan rasplet

0

Jedna žena očarala je dvojicu slavnih muzičara i najboljih prijatelja, a onda je usledio neverovatan preokret.

Peti Bojd i Džordž Harison u danima sreće
Peti Bojd i Džordž Harison u danima srećefoto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Čuvena balada Bitlsa "Something" posvećena je nikom drugom do Peti Bojd, supruzi Džordža Harisona. Model, fotograf i predmet beskrajne ljubavi i žudnje, Peti Bojd bila je sve to.

 

Ipak, ona to nije bila samo jednoj rok zvezdi, već čak dvema. Osim Džordža Harisona, drugi slavni muzičar koji je bio opčinjen lepom Peti bio je Erik Klepton, koji je njom bio toliko očaran da joj je posvetio pesmu "Layla", koju je izvodio sa svojom grupom Derek and the Dominos.

 

Džordž i Peti bili su u braku koji je delovao srećno sa strane, ali onda se sve pretvorilo u pomalo bizaran ljubavni trougao, dok je Peti postajala obojici istovremeno — muza.

 

 

Ljubavni trougao Peti Bojd, Džordža Harisona i Erika Kleptona

 

Peti Bojd je najpre upoznala Džordža Harisona 1964. godine, te ga opčinila svojom lepotom. On ju je odmah pozvao na sastanak, koji je isprva odbila, jer je bila u vezi, ali zapravo je kasnije otkriveno koliko je bila ushićena jer ju je Harison, koji je tad bio na vrhuncu slave, pozvao da izađu.

 

Sledeći put kad ga je srela, bila je singl, pa su krenuli tada i da se zabavljaju. Par se venčao manje od dve godine kasnije, 1966. godine, a kum im je bio Pol Mekartni.

 

Džordž Harison postao je priajtelj Erika Kleptona 1964, a često su provodili vreme zajedno i posećivali se. Nije trebalo dugo da se zaljubi u Peti, ali, za početak, izdaleka.

 

 

Zapravo, najpre se zabavljao s njenom sestrom Polom, ali to nije uspelo da "zaživi", a njegov očaj dostigao je tačku ključanja kada je napisao "Lejlu", u pokušaju da je preotme od Džordža.

 

Peti ga je najpre odbila, jer je volela Džordža, a Erik se odao zavisnosti od heroina, zbog čega ga nije bilo nekoliko godina u njihovim životima.

 

Džordž i Peti su, iako su delovali srećno, imali svoje mračne strane u braku. Harisonova odanost kokainu sedamdesetih činila je život jako teškim za Peti. Iako je prizala da bi ostala s njim, njegove stalne afere, uključujući onu sa ženom Ringa Stara, bile su kap koja je prelila čašu, mada je i sama tada imala svoje afere, navodi Insider.

Džordža je ostavila 1974. godine, a kasnije priznala da joj je bilo jako teško, jer su se i dalje voleli, ali postalo je neizdrživo tako živeti.

 

Tri godine nakon rastanka, oni su se zvanično razveli. Sa Erikom je započela vezu ubrzo nakon toga, svega par nedelja.

 

I ta veza je bila turbulentna, a Klepton je bio odan alkoholu. Venčali su se 1979. godine, a Kleptonov alkoholizam povukao je i Peti. 1987. godine, otkrila je za njegovo neverstvo, te su se razveli nakon jedne decenije braka.

 

Posebno je za Peti bilo bolno to što je Klepton tokom njihovog braka i njene borbe da iznese trudnoću dobio vanbračnog sina Konora s italijanskom manekenkom Lori del Santo 1986.

 

Erik Klepton i Peti Bojd
Erik Klepton i Peti Bojdfoto: Universal Archive/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia


Osećala sam se bolesno. Nisam mogla da dišem i srce mi je udaralo tako jako da nisam mogla da razmišljam – prisetila se Peti trenutka kada je čula da je Erikova ljubavnica trudna. – Čula sam sebe kako izgovaram da će sve biti u redu, da ćemo ostati zajedno. Bila sam u stanju šoka. Imala sam 42 godine i već 21 godinu pokušavala da dobijem bebu, a ova žena je spavala s mojim mužem jednom ili dvaput i nosila je u sebi njegovo dete.

 

Jednom je istakla da veruje da je "Erik samo hteo da ima ono što je Džordž imao".

 

Nisam više Džordževa gospođa, ni Erikova gospođa. Ko sam ja? Niko. Niko me ne zna. Ja sebe ne znam — jednom je rekla Peti Bojd.

 

Zanimljivo, ali Harison i Klepton ostali su prijatelji, nezavisno od Peti. Čak je Harison bio na njihovom venčanju. Ne samo to, Džordž i Peti su ostali prijatelji. Bivši muž joj je čak rekao: — Pa, drago mi je da si sa Erikom, a ne nekim idi***m.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Top 10 ljubavnih trouglova na estradi

 

makonda-tracker