6 godina veridbe

Na venčanju su im evropske kraljevske porodice ukazale veliku čast: ALBANSKI PRINC se ipak razvodi od prelepe princeze

3

Par je rekao "da" nakon šest godina veridbe i dugo važio za jedan od najskladnijih među evropskim plemstvom, ali je braku ipak došao kraj

Princ Leka II i princeza Elija na svom venčanju
Princ Leka II i princeza Elija na svom venčanjufoto: MALTON DIBRA / AFP / Profimedia

Albanski princ Leka II razvodi se od supruge Elije Zaharije posle osam godina braka, zvanično je saopšti ovaj, sada već bivši, kraljevski par.


Ovom objavom zvanično vas obaveštavam da su princ Leka i Elija Zaharija odlučili da raskinu svoj brak – navodi se u tekstu koji je princ podelio na svojoj zvaničnoj stanici na Instagramu.


U njemu se navodi i da je par rešio da se razvede sporazumno, pokretanjem potrebnih zakonskih procedura, kao i da princ Leka II veruje da će se odnos nastaviti na temeljima međusobnog poštovanja i razmevanja.

 

 

U saopštenju se ističe i da će bivše supružnije u tome motivisati zajednička briga o ćerki princezi Džeraldini, kao i da njeno blagostanje "ostaje u centru njihove pažnje".

Vest o razvodu albanskog kraljevskog para veliko je iznenađenje za javnost jer su oni delovali kao da imaju idiličan brak.


Princ Leka II od Albanije, sin prestolonaslednika princa Leke i njegove suruge princeze Suzan, živi u Tirani, gde se 2016. oženio Elijom Zaharijom, nakon šest godina od veridbe.

 

Princ Leka II i princeza Elija u Tirani 2012.
Princ Leka II i princeza Elija u Tirani 2012.foto: NIVIERE / Sipa Press / Profimedia

Otkako su se verili 2010, Elija je često pratila albansku kraljevsku porodicu na raznim događajima, a njihovom romantičnom venčanju prisustvovale su stotine ljudi, od toga više od 200 članova raznih kraljevskih porodica.

 

Tako smo na njihovoj svadbi videli nekadašnju špansku kraljicu Sofiju, bivšu iransku caricu Faru, rumunsku princezu Margaretu i mnoge druge.

 

Princ Leka II i princeza Elija na svom venčanju
Princ Leka II i princeza Elija na svom venčanjufoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Leka i Elija uvek su odavali utisak skladnog para, a njihova ljubav dobila je krunu u oktobru 2020, kada je na svet stigla princeza Džeraldina Sibila Frančeska Suzan Mari. Ime je dobila u znak poštovanja prema kraljici Džeraldini, baki princa Leke II, na čiju je 18. godišnjicu smrti devojčica došla na svet.

 

 

Princ Leka II i princeza Elija sa ćerkom princezom Džeraldinom na njen 2. rođendan
Princ Leka II i princeza Elija sa ćerkom princezom Džeraldinom na njen 2. rođendanfoto: DNPhotography/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ko je albanski princ Leka?


Leka je unuk pokojnog samoprozvanog kralja Zoga I, koji je vladao Albanijom od 1928. do 1939. godine.

 

Rođen je u Johanesburgu, u Južnoafričkoj Republici, 26. marta 1982. godine, a školovao se u Južnoj Africi i Velikoj Britaniji, a završio je čuvenu Kraljevsku vojnu akademiju Sendherst. obrazovao se i u Albaniji i Peruđi, kao i na Kosovu i Metohiji, gde je studirao međunarodne odnose.

 


Albanski princ živi u Tirani i govori albanski, engleski, italijanski i zulu, a navodno je zaljubljenik u borilačke veštine, odbojku i plivanje. Obožava prirodu i često ide na planinarenje, a vlasnik je nemačkih boksera.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trik Kejt Midlton za fotkanje

 

makonda-tracker