uspomene

RETKE fotografije iz prošlosti: Sve supruge Tome Zdravkovića bile su PRELEPE, a malo ko zna kako su izgledale

0

Poslednja supruga Tome Zdravkovića bila je njegova Gordana, ali pre nje je voleo mnoge lepotice.

Toma Zdravković imao je neverovatan životni put
Toma Zdravković imao je neverovatan životni putfoto: Stefan Stojanović

Život Tome Zdravkovića bio je toliko buran i neverovatan da je stao i u film i u seriju — i to je nešto što je malo kome pošlo za rukom. Čuveni boem nenadmašnog glasa, Toma Zdravković je i posle više od tri decenije nakon njegove smrti obožavan u narodu, a njegove pesme ostale su besmrtne.

 

Njegov privatni život bio je jednako turbulentan, a njegovo iskustvo pretočilo se u najlepše stihove koje je opevao.

 

Srž svega bile su njegove brojne ljubavi, a poslednja u nizu bila je sa četvrtom suprugom, Gordanom, koja je ostala uz njega do samog kraja.

 

Ipak, pre Gordane,  pored mnogih žena koje je voleo, bile su tri dame koje su postale njegove zakonite supruge, mada se te ljubavi nisu održale.

 

 

Prva supruga — Olgica

 

Svoju prvu suprugu Olgicu Toma Zdravković upoznao je u zrenjaninskom hotelu "Vojvodina".

 

Olgica i Toma venčali su se 1963. godine, a ubrzo potom se i razveli.  Dobili su ćerku Žaklinu, koja je, pored sina, jedino Tomino dete, a danas živi u Holandiji. Ona je mama dvojice dečaka, a za Srbiju je vežu uspomene na čuvenog oca.

 

 

Druga supruga — Milica

 

jegova druga supruga bila je prelepa Milica Božić, koju je, kako su tvrdili upućeni, upoznao u beogradskom "Gradskom podrumu". Njih dvoje su se venčali posle nekoliko meseci ljubavi, a pevač je zbog svoje lepe supruge prestao da vodi boemski život. Ipak, on se vratio porocima i noćnom životu, pa ga je supruga ostavila posle samo dve godine ― u februaru 1970. godine.

 

Ona se kasnije preudala i dobila dve ćerke, a jedna od njih svojevremeno je podelila stare fotografije iz porodičnog albuma.

 

Milica Božić, druga supruga Tome Zdravkovića
Milica Božić, druga supruga Tome Zdravkovićafoto: Instagram

 

Treća supruga — Nada

 

U filmu "Toma" pojavljuje se lik lepe Nade, koju je odglumila Milena Radulović. Za Nadu Radanović sa Cetinja, treću Tominu suprugu, mnogi su govorili da mu je najveća ljubav.

 

Njih dvoje su se venčali na Ostrvu cveća u Crnoj Gori 1972. godine, a kuma im je bila Olivera Katarina. Uprkos ludoj ljubavi i strasti, brak nije opstao. Pričalo se da je Toma bio očajan nakon kraha, a ubrzo nakon toga je otišao u Ameriku.

 

Kako je govorio njegov brat Novica, rastanak od Nade Toma je teško podneo, a posvetio joj je i stihove pesme "Nado, Nado".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Bista Tome Zdravkovića

 

makonda-tracker