lep par

7 godina su zajedno, ne krije koliko je SREĆNA s njim: Ko je 21 godinu mlađi partner Marine Abramović?

0

Marina Abramović imala je neverovatne ljubavne priče, a već 7 godina je u vezi s ovim muškarcem.

Marina Abramović i Tod Ekert
Marina Abramović i Tod Ekertfoto: Felix Hörhager / AFP / Profimedia

Marina Abramović je najpoznatija konceptualna umetnica našeg porekla, poznata širom sveta po svojim veličanstvenim performansima, a uskoro će proslaviti 77. rođendan. 

 

Marina je žena koja ima neverovatan život i karijeru, ali i ljubavne priča iza sebe. Ona je imala dva braka, koja su trajala po četiri godine; najpre je bila u braku s konceptualnim umetnikom Nešom Paripovićem, a potom s Italijanom Paolom Kanevarijem, koji je od nje mlađi 17 godina.

 

Pamti se i njena ljubavna priča s Frankom Uveom Lajsipenom, poznatim i kao Ulaj, s kojim je napravila neke od najupamćenijih performansa, pa su, tako, tri meseca raskidali, hodajući jedno prema drugom na Kineskom zidu.

Marina je bila trudna nekoliko puta, ali nikada nije želela da iznese nijednu trudnoću.

 

To sam odlučila posebno zato što sam imala tako užasno detinjstvo. Nisam želela da budem majka. Nikako. Moji studenti su moja deca ‒ rekla je ona jednom prilikom.

 

Ko je Marinin sadašnji izabranik?

 

Marina već decenijama živi u Njujorku, a od 2016. godine je u ljubavi sa američkim producentom i biznismenom Todom Ekertom, sa kojim je 2019. godine boravila u Beogradu.

 

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Ona je jednom prilikom za Tajms otkrila da je, između ostalog, mladi ljubavnik ključ njene sreće. Tod je mlađi od nje 21 godinu, ali oni i sa takvom razlikom fukncionišu skladno i savršeno.

 

Lišila sam sebe dece i porodice. Živela sam ceo život kao nomad. Moji studenti su bili moja deca. U poslednje tri godine sam srećna s Todom, koji ima sličan način života. Vidimo se povremeno u hotelu ‒ rekla je Marina 2019. godine za "Kurir".

 

Bonus video

UMETNICA O LJUDIMA KOJI PATE: Ova stvar im nikako neće pomoći! Korisni saveti od slikarke u emisiji "Pusti brigu"

 

 

makonda-tracker