spektakularno

Haljina "TEČNA VATRA" opčinila London: Marina Abramović pomerila modne granice savršenom kreacijom poznate SRPKINJE

0

Savršen stil naše umetnice nije prošao neopaženo, a kad vidite njenu haljinu biće vam jasno i zašto 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Umetnica Marina Abramović vredno je radila u proteklim godinama i sada je, čini se, došlo vreme da njen rad bude predstavljen na najbolji mogući način. Svoja dela Marina će ove jeseni i zime biti izložena u prestižnoj Kraljevskoj akademiji umetnosti u Londonu.

 

Ova postava biće na repertoaru sve do 1. januara 2024. godine. Ova velika izložba predstavlja ključne trenutke iz njene karijere kroz skulpturu, video, umetničku instalaciju i performans.

 

 

Njene čuvene performanse izvodiće nova generacija umetnika koji su se školovali u Institutu Marina Abramović.

 

Ovaj važan događaj ispratila je i svetska javnost, a koliko je značajna govori i činjenica da je slavna Srpkinja prva žena koja samostalni izlaže u ovom veličanstvenom zdanju, čak 255 godina nakon otvaranja!

 

Marina je priredila ekskluzivnu čajanku za istaknute žene upravo u Kraljevskoj akademiji umetnosti, a spisku zvanica se našla i naša poznata kreatorka Roksanda Ilinčić.

 

Njih dve su stale zajedno pred objektiv fotoaparata, a fotografija je pobrala veliki broj pozitivnih komentara. 

 

Na njoj smo mogli da vidimo Marinu u predimenzoniranoj crvenoj haljini u jarkim bojama crvene i sa velikom, belom prugom, koja je haljini davala posebnu dozu šarma.

 

 

Za ovo delo upravo je zaslužna Roksanda koja je takođe ponela svoju crno-belu upadljivu, raskšnu haljinu sa volanima. Uz ovakve toalete savršeno su se uklopili veoma jednostavan nakit i crne čizme. 

 

Roksanda je već dokazala kvalitet i savršen osećaj za modu, a to su između ostalih potvrdili i Kejt Midlton, Prijanka Čopra, Srena Vilijams, Bijonse, Mišel Obama, Kejt Blančet i mnoge druge poznate žene širom sveta. 

 

Bonus video:

 

Savršena torba Tamara Kalinić 

 

 

 

makonda-tracker