potpuno drugačija

Odrastala je u Zambiji, iz Srbije otišla u Ameriku: Posle 30 godina Mirjana Joković blista na crvenom tepihu u Beogradu

0

Pamtimo je po brojnim ulogama u najuspešnijim domaćim ostvarenjima, među kojima je i "Podzemlje", ovenčano Zlatnom palmom

MIRJANA JOKOVIĆ PONOVO PRED SRPSKOM PUBLIKOM
MIRJANA JOKOVIĆ PONOVO PRED SRPSKOM PUBLIKOM foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Mirjana Joković našla se u centru pažnje medija zbog svoje uloge u novoj seriji, čija premijera je održana večeras u Beogradu. Mirjana je imala interesantnu životnu priču.

 

Prve godine svog života provela je u Zambiji, nakon čega je došla u Srbiji.  Potom je završika glumu na FDU, a priliku da vidimo njen talenat imali smo u filmovima "Stršljen", "Podzemlje"...

 

Mirjana je upisala Akademiju dramskih umetnostikada je imala samo 16 godina u klasi sa najvećim imenima srpske kinematografije - Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Srđanom Žikom Todorovićem, Darkom Tomovićem, Vesnom Trivalić, Slobodanom Bodom Ninkovićem i Draganom Petrovićem Peletom.

Proslavila mnogim uspešnim ulogama, a u jeku popularnosti osamdesetih godina srpska glumica se povukla iz javnosti i odselila u Ameriku, gde je gradila glumačku i profesorsku karijeru.

 

Put ju je 1993. godine, sa samo 26 godina, odveo u Los Anđeles, gde i danas živi. Predaje glumu na Kalifornijskom univerzitetu, na kome je i direktorka glumačkih performansi.

 

- Šef sam katedre, ali i predajem na trećoj godini regularnih studija, kao i na drugoj godini magistarskih studija. Predajem već 17 godina, a vodim i ceo program kao šef katedre 12 godina - otkrila je nedavno za "Blic".

 

MIRJANA JOKOVIĆ S POČETKA KARIJERE
MIRJANA JOKOVIĆ S POČETKA KARIJERE foto: Printscreen/Youtube/Klasik tv

Sada se, posle mnogo godina ponovo i nekoliko povrataka u popularnim ostvarenjima, vratila na domaću glumačku scenu u velikom stilu i svi nestrpljivo isčekuju da je vide u novim ulogama.

 

U grad svoje mladosti redovno navraća kako bi obišla porodicu i prijatelje.

 

Često dolazim, nikada se nisam „otkinula“ od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno, jer ja nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela. Stalno pričam i dosadna sam više, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde. Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma, ali sam iznenađena da me ljudi posle toliko godina i dalje znaju. Tako je verovatno zbog filmova i serija u kojima sam ja igrala, a koji se i dalje prikazuju. Moram priznati da sam zbog toga pomalo i zbunjena ‒ otkrila je u jednom od retkih intervjua koje je preneo "Hello", a poznata je po tome što o privatnom životu nikada ne govori, pa se nigde ne mogu pronaći odgovori na pitanja da li je udata i ima li decu.

 

Večeras je Mirjana blistala u društvu svojih kolega, koji su se okupili kako bi zajedno prisustvovali premijernom prikazivanju serije "Poziv", koju ćemo uskoro imati priliku da gledamo.

 

Kako danas izgleda Mirjana pogledajte u galeriji koju smo vam pripremili.

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

makonda-tracker