ljubav za ceo život

Govorio joj je: "Sedi prekoputa, HOĆU DA TE GLEDAM..." Branka Petrić se prisetila ljubavi s Bekimom

1

Glumica Branka Petrić često govori o svom suprugu i godinama provedenim sa njim.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Branka Petrić i Bekim Fehmiju su ljubavna priča koja ne prestaje da interesuje sve generacije, a ovog puta Branka se osvrnula na ponovno objavljivanje autobiografije njenog supruga.


- Kad se prvi put pojavila knjiga "Blistavo i strašno", Bekim nije želeo nikakvu promociju. Dao je samo jedan intervju i snimljeno je nešto za TV B92, pa je tako i sačuvana njegova recitacija pesme "Čovek peva posle rata". Sada isto ne bi pristao na bilo kakve razgovore. A ja, evo, pričam. Govorio mi je da čuvam vedrinu i svoj pogled na svet, pa evo, dragi Bekime, zato i pričam o knjizi - rekla je Branka.

 

Glumica ističe da je sam Bekim Fehmiju govorio da je ta knjiga nešto najvažnije i najlepše što je u životu uradio.


- Život je stvar ukusa. Tom rečenicom završavam priču o Bekimu i meni u čuvenoj predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Rođeni u YU". Zašto ta rečenica iz Vedekinove predstave "Buđenje proleća"? Glavni junak izgovara tu rečenicu pre nego što će izvršiti samoubistvo. Meni je ta rečenica postala potpuno jasna posle Bekimovog čina odlaska sa ovog sveta. On se dosta ranije povukao iz javnog života - izjavila je Branka za dnevni list Alo.

 

1 / 7 Foto: Instagram Printscreen

Branka Petrić je otkrila i da joj je Bekim do kraja života govorio "sedi prekoputa mene, hoću da te gledam".


Podsetimo, Branka je Bekima upoznala još na studijama, a tokom braka dobili su dvojicu sinova koji su im promenili pogled na svet, a danas životni prostor deli sa mlađim sinom Hedonom, dok Uliks sa porodicom živi na relaciji Amerika - Srbija. Obojica se bave glumom.

 

 

makonda-tracker