simpatična priča

Sreli su se kao DECA, a onda su im se putevi razišli: Ko je supruga Danila Medvedeva, žena koja ga u svemu čini boljim?

0

Kako slavni Rus ističe, da lepa Darija nije deo njegovog života, on ne bi bio ni igrač ni čovek kakav je danas

Ruski teniser danil medvedev posle poraza u finalu us open-a
Ruski teniser danil medvedev posle poraza u finalu us open-afoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Ruski teniser Danil Medvedev, treći na ATP listi u ovom trenutku, juče je poražen u finalu US Open-a, na radost navijača u Srbiji.


Pobedu je odneo naš Novak Đoković, osvojivši tako 24. grend slem u karijeri, što su aplauzima pozdravili neki od najpoznatijih ljudi planete.


Medvedev nije mogao da sakrije da je razočaran, a u svom govoru posle meča je ponovo udelio komplimente srpskom asu.

 

– Ne znam, s jedne strane mogu da kažem da je vrh moje karijere da igram sa Novakom, ali s druge strane, igrao sam pet finala protiv Nadala i Đokovića, a dobio samo jedno... Već sam rekao, Novak se ponašao prema meni kao da sam normalna osoba i kada sam bio nisko rangiran, i sve do sada, to zaista cenim i to govori mnogo o njemu – istakao je Rus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)


Medvedevu je sigurno poraz pao malo lakše u zagrljaju supruge Darije, koja ga je sve vreme bodrila s tribina. Kako je jednom prilikom istakao teniser, žena mu je u karijeri važna koliko i treneri.


Ona je jedan od najbitnijih članova mog tima – naglasio je Danil u jednom intetrvjuu 2019. godine.


Danil i Darija upoznali su se vrlo mladi, a sudbonosno "da" izgovorili su 2018, na intimnoj ceremoniji na kojoj su okupili najbliže.

 

Darija Medvedeva tokom finala Us open-a 2023.
Darija Medvedeva tokom finala Us open-a 2023.foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oni su se sreli kao tinejdžeri, i to na vrlo simpatičan način: igrali su tenis jednog protiv drugog na jednom turniru. Štaviše, bili su pod istim krovom prilikom jednog takmičenja u Norveškoj, a potom su im se putevi razišli jer je Darija sa 18 godina digla ruke od želje da izgradi profesionalnu karijeru.


Potom je 2014. Darija na Instagramu poslala poruku Danilu, malo su se dopisivali o tenisu i zatim razmenili brojeve telefona. Ona o tome nije razmišljala mnogo, osim što se divila koliko je napredovao njen drug iz detinjstva.

 


Moja mama i ja smo čak išle u Moskvu da gledamo njegove mečeve – prisetila se jednom prilikom.


Ponovo su se videli u Nici, gde je Danil živeo tih dana.


U trenutku kada su se sreli, Darija je studirala novinarstvo, a kasnije se posvetila porodici, na prvom mestu ćerki Alisi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

 

Naravno, s obzirom na prirodu njegovog posla, Danilove potrebe često moraju da budu na prvom mestu, a Darija to razume.


Sjajno je to što ona razume tenis – objasnio je jednom prilikom Medvedev. – Ona zna da pre meča ne možemo da idemo u šoping. Shvata da ću biti zauzet od osam ujutro do večeri.


Prema Danilovim rečima, to koliko razumevanja njegova supruga ima veoma je značajno i za kvalitet njegove igre i njega kao čoveka.

 


Možda nije lako navići se na to kada ne razumete ništa u vezi s tenisom. To mi je pomoglo da budem bolja osoba i bolji igrač – naglasio je u jednom intervjuu.


BONUS VIDEO

Medvedev našao način da se izduva posle Melburna

 

makonda-tracker