pevačica sama rešila misteriju

Zvao ju je "MAMA", a onda su se rastali: Emotivna priča o dečaku za kog se pisalo da su ga Brena i Boba usvojili

0

Nakon što su mediji preneli da u kući čuvene pevačice Lepe Brene i nekadašnjeg tenisera Slobodana Bobe Živojinovića stanuje dečak koji jugoslovensku divu naziva mamom, ona je objasnila o čemu je zapravo reč, a ova simpatična porodična priča završila se tužnim rastankom

Lepa Brena i Boba Živojinović u braku su već decenijama
Lepa Brena i Boba Živojinović u braku su već decenijamafoto: Vladimir Šporčić

Jedna od najvećih balkanskih zvezda ne deli previše o svojoj privatnosti, ali su detalji njenog porodičnog života manje-više poznati, zbog čega su se mnogi iznenadili kada je pre desetak godina jedan televizijski snimak potvrdio je da u Breninoj i Bobinoj kući živi dečak koji pevačicu naziva "mama". Mnogi su požurili da prenesu da je par usvojio dete, ali pevačica je istakla da to nije istina, niti da imaju nameru da to učine.


Džonijeve roditelje, Deliju i Viktora, Boba i ja upoznali smo na prijemu u našem diplomatskom predstavništvu u Manili. Posle kraćeg razgovora, shvatila sam da smo na istoj talasnoj dužini, pa sam im ponudila da dođu u Beograd i pomognu nam u održavanju domaćinstva. Pošto je Džoni bio beba, Delija i Viktor su se dvoumili da li bi trebalo da prihvate naš poziv. Međutim, ubrzo su doneli pozitivnu odluku. Preselili su se u Srbiju, regularno su se prijavili i sada žive u Slobodanovoj i mojoj kući na Bežanijskoj kosi — istakla je Brena tada za Svet.


Ona je priznala da ju je zatekla vest da je usvojila dete, posebno jer nije želela da uzurpira privatnost dečakovih roditelja.

 

Oni ne žele da se medijski eksponiraju, niti smatraju da bi njihov sin trebalo da se pojavljuje u javnosti, i ja to, kao njihov poslodavac, apsolutno poštujem. Dečakovi roditelji su živi i zdravi, i nema ni govora o usvajanju. Ali, to me ne sprečava da Džonija doživljavam kao deo moje porodice — napomenula je tada Brena.


Ona je ponosno istakla da se njen mali prijatelj odlično uklopio i da je već s tri godine govorio filipinski, engleski i srpski.


Čuvena pevačica pričala je tada da je zavolela dečaka, kao i da joj mnogo radosti pruža kada ima priliku da ga odvede u vrtić.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Mnogo mi je privržen i iskreno sam ga zavolela. Radujem se svaki put kada ga umesto njegovih roditelja vodim u vrtić. To mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Na putu od kuće do vrtića šetamo i pričamo, a kada ga ostavim vaspitačicama, veselo mi maše i kaže: "Ćao, mama" ili "Ćao, Breno" — objasnila je ona.


Pre nekoliko godina, međutim, Živojinovići su morali da se rastanu od svojih prijatelja i članova domaćinstva. Pošto dečaku nije odgovarala klima u Srbiji, oni su najpre otišli u Grčku, pa natrag na Filipine.


Brena još ne može da se pomiri sa činjenicom da mali Džoni ne živi s njom, a dodatni stres za oboje predstavljalo je to što se on iz Grčke sa ocem vratio na Filipine. Razlog za odlazak bio je to što mališanu nije odgovarala klima u Beogradu, a ni u Atini, pa su roditelji odlučili da zbog njegovog zdravlja ponovo odu da žive u otadžbini. Nisu računali na vezanost i ljubav koja se rodila između njega i Brene, pa je tako Džoni redovno plakao i raspitivao se za svoju "mamu", kako ju je sve vreme zvao. Tako je nedavno tražio od svog tate da se vrati da živi kod Brene, što je naravno nemoguće. Ali, u želji da mu olakšaju razdvojenost, roditelji su Džoniju omogućili da se redovno čuje s njom, tako da im je oboma ipak malo lakše — ispričao je pre pet godina za Alo izvor blizak Breni.


Delija i Viktor, inače, nisu Džonijevi biološki roditelji, već su ga usvojili odmah po rođenju, a oni su se u Beogradu pokazali kao vredni radnici. Džonijev tata radio je kao baštovan, a majka kao kuvarica, a potom je navodno radila i u "Grandu" jer je završila informatiku.


Mali Filipinac je daleko i mala je verovatnoća da će se uskoro videti, osim ako ona ne odluči da otputuje tamo. Oni koji je poznaju dobro ne isključuju ni tu mogućnost — dodao je pre nekoliko godina neimenovani izvor blizak pevačici.

 

 

makonda-tracker