EMOtivno

"122.000 Bugara je pevalo - Ja sam Jugoslovenka": Brena podelila sećanje na trenutak koji je bio - VEST DANA

0

Pamtiće ga dok je živa 

Sećanje Brene na koncert od pre 23 godine
Sećanje Brene na koncert od pre 23 godine foto: Damir Dervišagić

Legendarna pevačica Lepa Brena dugi niz godina jedna je od najvoljenijih pevačica narodne muzike. Karijeru je počela da gradi kao veoma mlada, što je nije sprečilo da pravi spektakularne koncerte.

 

Jedan takav, održala je 24. jula 1990. godine u Sofiji. Tom spektaklu prisustvovao je ogroman broj ljudi, a Breni je taj događaj ostao urezan u sećanje, i svake godine se priseti neverovatnih scena koje su bile medijski propraćene.

 

Taj veliki dan i danas je Brena obeležila emotivnim fotografijama uz reči koje vraćaju emocije i sećaju na neka davno prošla, prelepa vremena.

 

 

- 24.7.1990. Čuveni, spektakularni koncert u Sofiji, kada sam se helikopterom tadašnjeg predsednika Todora Živkova spustila na prepun stadion "Vasil Levski". 122.000 Bugara pevalo je sa mnom "...ja sam Jugoslovenka", i to je osećaj koji se pamti do kraja života! Snimak sa tog koncerta emitovan je u "Dnevniku 2" kao vest dana! - glasila je Brenina objava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

U komentarima koji su usledili Brena je dobila mnogo pohvala svih ljudi koji godinama prate njen rad i delo.

 

Osim zbog ove objave Brena je bila pre nekoliko dana u centru pažnje i zbog objave koju je postavila kada je njen suprug Boba proslavio 60. rođendan.

 

- Sretan 60-ti rodjendan. Godine su broj koji treba ispuniti radom, dobrotom, porodicom, prijateljima, stvaralaštvom i srećom, kreativnošću, dostojanstvom. U svemu si bio pravi i velicanstven - napisala je ona u Instagram postu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

Da podsetimo, Brena i Boba su u braku više od tri decenije. Njihova svadba je bila jedna od najgalmuroznijih koje je do tada Jugoslavija imala. 

 

Kako se tada pisalo, za organizaciju glamuroznog slavlja je navodno utrošeno čak 50.000 nemačkih maraka. Goste je na proslavi zabavljala Vesna Šokčić, dok je program je vodio Saša Popović. Ostaće upamćena da je bidermajer tada završio u rukama Dragane Mirković.

 

Kako se Brenina snajka osećala pred veliki koncert u Crnog Gori pogledajte u videu koji sledi 

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker