oduvek i zauvek zajedno

Rekla mu je "da" posle 7 dana, njena BORBA ZA ŽIVOT ga je skrhala: Supruga Aca Pejovića je hrabra, školovana i prelepa

0

Dok je držala predavanje na fakultetu pre nekoliko godina, životna saputnica pevača je iznenada izgubila svest i to je bio početak velike drame, a pevač nije krio koliko mu je teško

Aco Pejović jedan je od najpopularnijih domaćih pevača
Aco Pejović jedan je od najpopularnijih domaćih pevačafoto: Antonio Ahel/ATA Images

Popularni pevač narodne muzike Aco Pejović od početka svoje karijere važi za miljenika ženskog dela publike, ali je dobro poznato da je on godinama u skladnom braku.


Pejović je decenijama oženjen Biljanom, s kojom je pronašao mir, idilu i zasnovao porodicu. Par ima tri ćerke – Magdalenu, Mariju i Ivu, njihov najveći ponos, a iza sebe su ostavili nekoliko teških trenutaka.

 

  • Kako je počela ljubavna priča Aca Pejovića?


Aco Pejović ispričao je jednom prilikom da su se Biljana, danas univerzitetska profesorka, i on upoznali vrlo mladi, dok je on tek pokušavao da se probije na estradu, a ona je bila tek maturantkinja.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Imao sam više sreće nego pameti. Ja sam do te godine prošao mnogo toga, što možda moja generacija u to vreme nije. Putovao sam, nagledao se svega i svačega i onda sam u tim godinama poželeo da imam nešto pored sebe, nekoga ko će da me voli – ispričao je Pejović u jednom intervjuu.


Kako je tada istakao, posle samo nekoliko dana ljubavi, njima je bilo jasno da su pronašli nešto što će trajati ceo život.

 

Mi smo sedam dana bili u vezi i uzeli se, i evo već 20 i kusur godina smo zajedno. Mi smo sve ove godine jedno drugo upoznavali – objasnio je pevač.


Čim je Biljana završila srednju školu, Aco i ona su se zakleli jedno drugom na večnu ljubav, a pevač je danas siguran da je supruga značajno uticala na njegovo sazrevanje.

 

Aco i njegova supruga Biljana Pejović
Aco i njegova supruga Biljana Pejovićfoto: Damir Dervišagić

Ja sam bio tek nekoliko godina stariji. Zajedno smo odrastali, menjali jedno drugo, podržavali se, sazrevali. Tako smo, zajedno, postajali ljudi. Možda me je kombinacija njene ljubavi, moje muzike i dosadašnjeg životnog iskustva, zapravo, izdefinisala kao čoveka. Satkan sam od emocije, realnog života i nazivanja stvari pravim imenom – ispričao je Aco Pejović.


Tokom gostovanja u jednoj emisiji na TV Pink voditeljka ga je upitala da li je istina da je zakasnio na sopstveno venčanje, posle čega je usledio potvrdan odgovor, ali i obrazloženje:


Jeste, zakasnio sam na svoje venčanje. Šetali su ispred opštine onako svi, ja sam bio na Zlatiboru, svirao sam, tezga je bila – prisetio se tada Pejović, koji je rekao da je žena gazda i stub kuće.

 

  • Zdravstveni problemi supruge Aca Pejovića


Poznato je da je supruga pevača pre nekoliko godina bila na ivici smrti, kada je zbog aneurizme iznenada izgubila svest i završila u bolnici.


Biljana je bila zdrava žena, nikad nije imala problema, nije ni znala da ima te aneurizme. To je kao jedan balon koji se stvori na krvnom sudu, ona je imala to urođeno i to dve na očnim aortama. Tri dana se žalila da je glava bolela, ali ništa nešto drugačije nego inače. Taj dan samo se srušila u amfiteatru pred studentima dok je držala predavanje i odmah su je odveli u Urgentni centar. To iščekivanje tamo, dok ona leži na stolu, zauvek ću pamtiti. Te ružne scene koje čovek mora da gleda, kako iznose svakih pola sata po jedno telo u crnim kesama, samo sediš i čekaš i prolazi ti kroz glavu da doktor izađe i kaže tebi "to je to" – ispričaoje Aco Pejović.

 

Aco i njegova supruga Biljana Pejović
Aco i njegova supruga Biljana Pejovićfoto: Damir Dervišagić

Pevač je ispričao da je pozvao sve lekare koje poznaje kako bi mu pritekli u pomoć i da on u tom trentuku nije ni znao šta su aneurizme.


Od 1.000 jedno preživi, kad pukne aneurizma, to su mi kasnije rekli – prisetio se on.


Aco ističe da mu je mnogo značilo što je te večeri došlo mnogo kolega da bude uz njegovu porodicu.


Te večeri ne mogu zaboraviti, cela srpska estrada je bila kod mene. Tad sa shvatio da su mi pravi prijatelji, pokazali su mi ljubav i poštovanje. Toliko su mi snage dale kolege, od Cece, Brene, Bobe, Zorice i Kemiša, Bekute i Mrke, Žike Jakšića, Raka Marić, Lukas, Tropiko, ne znam ko nije bio u Urgentnom uz mene, došli su svi u bolnicu. Bilo je 150 ljudi od toga 70 odsto sa estrade. Sećam se, kreću da je vode na operaciju i zovu moju decu da je vide, jer je to možda poslednji put da je vide. Šest i po sati je trajala operacija, mi smo ostali do 7 ujutru u Urgentnom – rekao je Pejović s tugom.

 

Aco i njegova supruga Biljana Pejović
Aco i njegova supruga Biljana Pejovićfoto: Kurir

Posle operacije bilo je užas videti je kako leži obrijane glave, sa rezovima. Posle toga užas je bio klincima objasniti šta su mogući scenariji. Nisam dozvolio nikome da mi dolazi kući, hteo sam da budem sam sa svojom decom, i onda sednem, zagrlim ih i kažem "Možemo da ostanemo bez mame", ali sve to prođe, izdrži nekako čovek. Sve vreme mi je bila na pameti ta Cecina pesma “Živ se čovek na sve navikne”. Te prve večeri, od stresa ili čega već, desi se da starija ćerka ima neko trovanje, spava u kupatilu pored šolje. Srednja ima problem sa zubom, najmlađa dobije temperaturu u pola noći. Zovem doktora da da infuziju starijoj ćerki i onda kad ih smestim u krevet, odem u svoju sobu i iz sve glasa se derem i vrištim i molim Bilju da ne umre i da me ne ostavi – ispričao je pevač.

 

 

BONUS VIDEO

Aco Pejović ćerki napravio žurku, došlo pola estrade

 

makonda-tracker