upoznali su se na snimanju njenog spota

Pričalo se da ju je vezao za stolicu i udario bejzbol palicom: Buran brak jednog od najmoćnijih parova Holivuda

0

Madona je pre nekoliko godina sve porekla i rekla da je Šon Pen nikada nije udario.

Madona i Šon Pen venčali su se 1985. godine na njen rođendan.
Madona i Šon Pen venčali su se 1985. godine na njen rođendan.foto: MGM Collection / Everett / Profimedia

Pop ikona Madona je tokom svog života bila u ljubavi sa brojnim poznatim ličnostima, a samo je dvojici muškaraca rekla "da" i bila u braku sa njima.

 

Sa rediteljem Gajem Ričijem bila je u braku od 2000. do 2008. godine, a pre toga je bila u braku sa glumcem Šonom Penom.

 

Njihova veza je bila burna i dan-danas je nejasno šta se tu zapravo dešavalo, ali je jedan od svojevremeno najmoćnijih parova Holivuda nakon svega ostao u prijateljskim odnosima.

 

Madona i Šon Pen su se upoznali na snimanju spota za njenu pesmu "Material girl", a venčali su se 1985. godine na dan njenog rođendana 16. avgusta u Malibuu. I to nakon šest meseci poznanstva.

 

- Imamo toliko toga zajedničkog da je skoro kao moj brat -  rekla je Madona u julu 1985. godine i dodala da je njegov temperament veoma sličan njenom. 

 

Bili su u braku četiri godine i imali su burnu vezu. Paparaco fotografi su ih često slikali kako se svađaju u javnosti.

 

Pen je čak uhapšen zbog napada na fotografa tokom njihovog medenog meseca.

Osim privatnog, njihovi profesionalni životi su se spojili 1986. godine kada su zajedno glumili u filmu "Shanghai Surprise". 

 

Pevačica je prvi put podnela zahtev za razvod 4. decembra 1987. godine, a onda ga je povukla.

 

- Nije bilo nijednog direktnog incidenta koji je doveo do ovoga - rekao je njen predstavnik za People i dodao: 

 

- Bio je to niz kumulativnih pritisaka. Bilo je mnogo trenutaka u njihovom braku kada je bio klimav, a Madona je konačno bila primorana da se suoči sa realnošću situacije - da nisu bili srećni zajedno.-

Godinu dana ranije, Šon Pen je navodno napao Dejvida Volinskog kad je primetio da razgovara sa Madonom. Glumac je tada kaženj sa 1.000 dolara i osuđen na godinu dana uslovno

 

- Brak je sve vreme bio pod stresom, ali ovo je bio prvi veliki stres, prva zaista traumatična epizoda za nju. Volinski je bio neko koga je poznavala i to ju je zaista potreslo - rekao je tada izvor blizak pevačici za People.

 

Četiri meseca kasnije, glumac se posvađao sa dva fotografa u Njujorku. Otprilike u to vreme, Pen je navodno bio ljubomoran na modela i pevača Nika Kamena, koji je radio na numeri pod nazivom "Each Time Iou Break Mi Heart" sa Madonom, i bio je ubeđen da imaju aferu, uprkos Madoninom poricanju.


Pevačica je kasnije ponovo zatražila razvod i zvanično su se razveli 1989. godine. 

 

Kao razlozi za krah njihovog braka su se spominjali i Šonova nesigurnost u njihovu vezu, njegova ljubomora i brojne druge stvari. 

 

Mnogi su spominjali da je razlog za razvod bilo fizičko i emocionalno zlostavljanje kojem je Madona bila izložena tokom braka.

 

Pop ikona je 2010. godine za Rollingstoune rekla da ju je Šon Pen jednom vezao za stolicu i satima mučio, udarao bejzbol palicom.

Međutim, Madona je 2015. godine demantovala sve ove tvrdnje nazvavši ih lažnim, a tom prilikom je rekla da je "Šon nikada nije udario". 

 

Godinu dana kasnije je izjavila "da je još uvek zaljubljena u Pena" .

 

S druge strane, ni slavni glumac nije krio simpatije prema bivšoj supruzi te je 2016. godine rekao da i dalje veoma mnogo voli Madonu i "nikad ne reci nikad" za njihovo pomirenje.

 

 

 

makonda-tracker