bilo je suđeno

Odbijala ga je mesecima, a onda su se voleli 40 GODINA: Neobična ljubavna priča Minje Subote i njegove supruge

0

Malo je poznato da je Minja Subota četiri decenije bio u ljubavi s poznatom novinarkom, a njihova veza počela je – tajno

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Poznati srpski kompozitor, muzičar i zabavljaš Milan Minja Subota bio je jedan od heroja generacija mališana u našoj zemlji, koje su odrastale gledajući njegov "Muzički tobogan".


Minja, koji nas je napustio u septembru 2021. godine ,oduvek je bio poznat po širokom osmehu i vedrom raspoloženju. Ipak, malo je poznato da on poslednje tri godine života nije bio i privatno srećan i nasmejan kao ranije.


Subota je, naime, 2018. godine postao udovac, kada je preminila njegova supruga, ugledna novinarka i nekadašnja glavna urednica jednog magazina Branka Jeremić Subota.


Njihova ljubav trajala je skoro 40 godina, a jednom prilikom oni su podelili svoju netipičnu ljubavnu priču. Kako je Branka ispričala, kada je saznala da se dopada Minji, ona je kategorički odbijala da s njim izađe, ali ju je on mesecima pozivao na sastanak. Čim je pristala i pružila mu šansu – Minja joj se dopao.

 

Branka Jeremić Subota preminula je 2018. godine
Branka Jeremić Subota preminula je 2018. godinefoto: Damir Dervišagić

– Jednog dana mi je koleginica rekla da se dopadam jednom neoženjenom muškarcu koji bi želeo da me upoznao. Kada mi je otkrila da je to Minja, bila sam zgranuta, jer on nije bio moj tip muškarca. Rekla sam joj da ne dolazi u obzir – otkrila je Branka.


Nakon izvesnog vremena, do njihovog susreta je ipak došlo, a muzičar nije hteo tek tako da digne ruke.

 

– Međutim, nakon mesec dana, nas dve smo izašle na kafu i baš tada se pojavio Minja. Odmah me je pozvao na večeru, ali ja sam ga kao i svaka dama – odbila. Odbijala sam uporno te večeri, mesecima, da bi u jednom trenutku pristala i tako je sve krenulo. Sećam se da smo februara krenuli da se tajno zabavljamo da ne bi saznali moji roditelji, koji su smatrali da on nije moj svet – ispričala je supruga Minje Subote.


Prema njegovim rečima, verovao je da ga Branka smatra estradnom zvezdom.

 

Minja Subota nas je napustio tri godine posle supruge Branke
Minja Subota nas je napustio tri godine posle supruge Brankefoto: Dragan Kadić

Branki je možda tada izgledalo da sam deo estrade, a to nju nije zanimalo. Međutim, ja sam bio uporan i uspeo sam – istakao je.


Minja i Branka dobili su tokom braka sina Miloša, a jednom prilikom su istakli da je njihova tajna to što se u svemu dopunjuju i što je sin centar njihovog zajedničkog sveta.


Miloš je izrastao u divnog čoveka koji ne pije, ne puši i bavi se sportom. Sećam se za vreme sankcija kada je tražio neke pare, to je uvek bilo za knjige ili neku literaturu – pohvalila se Branka svojevremeno.


Supruga Minje Subote objasnila je tad da veruje da je porodica osnova vaspitanog čoveka i da je veoma važno negovati je.

 

Minja Subota i Branka Jeremić Subota zajedno su proveli četiri decenije
Minja Subota i Branka Jeremić Subota zajedno su proveli četiri decenijefoto: Dragan Kadić

Ako vi ne ponesete iz porodice vaspitanje i određena znanja, od vas sutra neće biti ništa. Vidite to nevaspitanje koje se iznelo iz porodice u rijaliti programima, a promoviše se TV. To je strašno jer ispada da zlo pobeđuje dobro, a trebalo bi da bude drugačije u 21. veku. Porodica je nešto što mora da se neguje – rekla je.


Ipak, porodica ne može sama od sebe da napreduje, već su je Branka i Minja negovali i "zalivali".


Ne raste porodica tek tako, ona mora stalno da se zaliva, da se o njoj misli i nijednom ne sme da se izneveri. Morate da vodite jedan dostojanstven život i da sebe stalno punite određenim znanjem, da bi bili autoritet pred detetom – objasnila je ona tada.

 

 

makonda-tracker