imaju ćerku niku

Upoznali su se u pozorištu i više se nikad nisu rastali: Uliks Fehmiu 30 godina ljubi ovu poznatu glumicu

0

Uliks Fehmiu je bio jedan od najpoželjnijih glumaca u Beogradu 1990-ih, ali njegovo srce je osvojila samo ona.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Sin glumačkih legendi Bekima Fehmia i Branke Petrić, Uliks Fehmiu (54) je odmalena bio okružen glumom i scenom, pa nije neobično da je i on za svoj životni poziv odabrao upravo ovu umetnost.

 

Publika ga je zavolela u serijama "Ubice mog oca", "Crna svadba", "Porodica" i mnogim drugim ostvarenjima.

 

Budući da je oduvek bio zaljubljen u glumu, možda nije nelogično ni što je svoju srodnu dušu pronašao upravo tu.

 

Snežana Bogdanović, koju publika zna po ulogama u seriji "Sinđelići", "Šavovi", "Sin" i mnoge drugim, Uliksa je upoznala 1994. godine u pozorištu dok je radila u predstavi "Zapali me."

 

Uliks je jednom prilikom za domaće medije upoznavanje sa Snežanom prepričao kroz anegdotu koja se dogodila njegovom ocu. 


-Jedna od glumica sa kojom je oduvek sanjao da radi bila je Ava Gardner. Sredinom sedamdesetih pozvao ga je agent iz Rima i rekao mu da ima scenario za njega. Kada je čuo da igra Ava, odgovorio je: U redu, prihvatam. Ako ona igra, ja radim’ Nije želeo ni da vidi scenario. Snežana je bila moja Ava Gardner. I ja sam ulogu prihvatio ne čitajući scenario, a kada sam dobio tekst i shvatio da igram Larija, njenog prijatelja, a ne glavnog dasu, bio sam malo tužan. Posle sam uvideo da to nije loše jer je ta situacija otvorila neke druge mogućnosti za upoznavanje i druženje.- otkrio je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snezana Bogdanovic (@snezib)

Oni su ubrzo nakon upoznavanja, zaljubili, potom venčali, a 1995. godine dobili i ćerku kojoj su dali ime Nika, koja se danas bavi režijom.


- To vas natera da shvatite šta je važno, sebe samog više ne uzimate tako ozbiljno. Nika se rodila 1995. godine. Promenio se ugao iz koga sam posmatrala sopstveni život i pojačao se osećaj odgovornosti prema svemu što radim - rekla je Snežana svojevremeno.

 

Uliksova i Snežanina bajka traje već 30 godina, a kako je glumac jednom priznao, on je sve zaljubljenijiu u svoju suprugu.

Uliks Fehmiju, Snežana Bogdanović
foto: Damir Dervišagić

- Mogu da kažem kako sam zaljubljeniji u svoju ženu danas nego što sam to bio nekad. Naš odnos je podjednako uzbudljiv kao što je bio i onda, što ne znači da nekom drugom nismo i te kako dosadni. Tih devedesetih gledao sam Snežanu na filmu i bio sam fasciniran njenim talentom i lepotom. Prema njoj sam imao odnos kao prema nečemu nedohvatljivom i nedodirljivom. Zanimljivo je da se nešto slično desilo i mom ocu, samo što je on tada već bio u braku - ispričao je jednom prilikom Uliks za Hellomagazin.

 

Oni su 1990-ih odlučili da će Beograd zameniti Njujorkom gde i dan-danas žive, a tamo su pokrenuli i biznis sa pekarom.


- U Njujorku živimo već deset godina. Ovaj grad je čudo, mislim da je jedan život malo da ga savladate. On je čitav svet, daje mnogo, razmazi vas potpuno, ponekad nismo ni svesni da smo postali deo njega, a s druge strane je surov i težak. Ako se borite za egzistenciju, lako postajete njegov rob i sluga- ispričala je jednom prilikom Snežana.

 

 

 

 


 

makonda-tracker