nerazdvojni

50 godina su se voleli - i u dobru, i u zlu : Znate li ko je bila i čime se bavila supruga čuvenog Branka Kockice?

0

Jedan od omiljenih dečijih glumaca Branko Milićević danas puni 77. godina

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Čuveni glumac Branko Milićević, mnogima poznatiji kao Branko Kockica jedan je od najpoznatijih dečijih glumaca i osnivač pozorišta "Puž".

 

Godinama je igrao brojne dečije predstave, a vodio je i emisiju uz koju su generacije odrastale "Kocka do kocke, kockica", po kojoj je i dobio nadimak.

 

Iako je bio veoma popularan Branko o svom privatnom životu gotovo nikada nije govorio u javnosti. Ipak, ono što se zna jeste činjenica da je ceo svoj život proveo u braku sa rediteljkom, Slobodankom Cacom Aleksić.

 

 

Ona je na njegovu veliku žalost preminula pre oko tri godine i tom prilikom Branko se od supruge oprostio potresnom rečenicom:

 

Caco, vidimo se u Raju. Tvoj Branko.

 

Slobodanka je bila rođena 1941. godine u Beogradu.  Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

 

Slobodanka i Branko su pola veka proveli zajedno
Slobodanka i Branko su pola veka proveli zajedno foto: Dragan Kadić

 

Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.

 

Predstave za decu koje je režirala imale su ogroman uspeh o kojem svedoče i brojne nagrade, ističu u "Pužu".

 

Nakon smrti supruge Branko je nastavio da živi na poslednjem spratu predratne zgrade na Vračaru, a prostrana zastakljena terasa prepuna svakojakog cveća, ljutih papričica i stabljika masline čini mesto u kojem najviše voli da uživa.

 

 

makonda-tracker