da li ste znali?

Volela je Ljubu Tadića, a onda se pojavio ON: Olgu Stanisavljević je OVAJ OMILJENI GLUMAC "oteo" svom dobrom prijatelju

0

Za ovaj ljubavni trougao možda niste čuli.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Proslavljena glumica Olga Stanisavljević je pripadal velikoj generaciji jugoslovenskih glumaca, zajedno sa Radmilom Savićević, Čkaljom, Taškom Načićem.

 

Publika ju je zavolela u serijama Ljubav na seoski način, Više od igre, Pozorište u kući, a oni malo upućeniji znaju i da je bila prva supruga Vlastimira Đuze Stojiljkovića.

 

Međutim, zanimljiv je bio ljubavni život ove glumice. Naime, pre nego što je upoznala Đuzu, ona je bila u vezi sa Ljubomirom Ljubom Tadićem, a malo je falilo i da se venčaju. Ljuba i Olga su bili vereni, a onda je Đuza sve "pokvario".

 

— To je ljubav, shvati nas, Ljubo - pravdao se Đuza.

 

Šuškalo se da je Tadić za sve saznao dok je bio u bolnici, a u glumačkim krugovima se pričalo da je glumac mirno prihvatio ovu ljubav.

Nenad Stojiljković, Đuzin brat, svojevremeno je potvrdio da ima istine u ovoj staroj glasini, ali nije bio siguran da li je Ljubina i Olgina veza bila toliko ozbiljna.


— Nikad Ðuzu nisam pitao za tu priču da li je bila baš Ljubina verenica. Znam da je Olgica bila devojka Tadića. Ako to glumci pričaju, onda je tačno — istakao je on.

 

Olga i Đuza su bili u braku sve do njene smrti, a u jednom od intervjua za Yugopapir ona je pričala o detaljima njihovog braka.

 

Olga Stanisavljević, Olgica Stanisavljević
foto: Youtube Printscreen

— Svađa dođe kao lek. Da se nismo svađuckali, zar bi smo izdržali toliko godina zajedno? Đuza je, inače, izvanredan suprug, a ja sam od onih žena koje shvataju da muškarac mora i treba da bude prvi u kući. Žena za nijansu niže. Taman toliko da ima sreće. Neko je jednom rekao: "Mudra je ona žena koja se ponekad napravi da je glupa" — tvrdila je Olga.

 

Zanimljivo je da su Đuza i Ljuba zadržali dobar odnos, a čak ga je Ljuba ubeđivao da treba ponovo da se oženi, nakon što je ostao udovac.

Stojiljković se potom oženio Dušankom Stojiljković, prijateljicom Svetlane Cece Bojković i Mucija Draškića, koji su je zamolili da pripazi na Đuzu, budući da je već bio u godinama. Dušanka i Đuza poznavali su se godinama i njoj tih dana, kada joj je bilo četrdeset godina, nije bilo do udaje.

 

Venčali su se 1990. godine, a ona je ostala s njim sve do njegove smrti. Dugo se nije znalo gde je i kako sahranjen poznati glumac, međutim, njegov prijatelj Vlasta Velisavljević je pronašao grobnicu.

 

 

makonda-tracker