BIO JOJ JE SVE

Kupala se u šampanjcu, jela najskuplji kavijar, a onda je došla "gospođa smrt": Najtužnija ljubavna priča eks-ju scene

0

Sreli su se, pogledali i više se nisu razdvajali, sve dok ih teška sudbina nije rastavila 

foto: Youtube printcreen
foto: Youtube printcreen

Popularna hrvatska pevačica Josipa Lisac i njen nevenčani suprug Karlo Metikoš živeli su ljubavnu priču kakva se ne sreće često.

 

Često su znali da kažu da su od prvog trenutka kad su se sreli i pogledali znali da je to ono pravo i da će ostati zajedno zauvek.

 

Njihova ljubavna priča je 1971. godine. Karlo je tada putovao po svetu, gradio veliku karijeru i svima je bio dobro poznat pod imenom Met Kolins. Za njim su ludele žene širom sveta, imao je armiju obožavateljki i iza sebe oko 20 veridbi sa groficama, manekenkama, stjuardesama...

 

 

Za to vreme Josipa je bila na početku svoje karijere, koju je gradila kao prva prva jugoslovenska rokenrol diva

 

- Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva poslije kiše, uopšte nisam znao ko, šta... Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli - k'o u priči - i od onda se više nismo rastajali - ispričao je Karlo jednom prilikom, pa je dodao:

 

- Od 1971. godine. Bio sam oduševljen i njenim pevanjem i načinom na koji se ponašala... Onda sam se do ušiju zaljubio i tak'... Iz Petrinje smo autobusom krenuli za Zagreb, seo sam pored nje, ispuštao svoje pozitivne vibracije i tu smo se malo upoznavali. Josipa mi je docnije priznala da je, kao klinka, išla da vidi gdje stanujem jer su joj pogrešno rekli da živim u Ulici Moše Pijade. Vozila se tramvajem i gledala u nečiji prozor, misleći da je moj! Prva ploča koju je Josipa u životu kupila bila je - ploča Matta Collinsa! Sudbina... - bio je iskren Metikoš svojevremeno.

 

Ljubavna priča Josipe Lisac i Karla obišla je Balkan
Ljubavna priča Josipe Lisac i Karla obišla je Balkanfoto: Damir Dervišagić

 

Svoju veliku ljubav ovekovečili su albumom "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973.

To je bio njihov zavet, njihova veridba, njihova svadba, njihovo sve. Bila je to ploča koju su pravili za njih dvoje.

 

 Kroz brojne toliko snažne ljubavne pesme želeli su zapravo da iskažu svoju, jednistvenu, neverovatnu ljubavnu priču. To ime je bilo dovoljno, nikada se nisu venčali, nikada se nisu zarekli na večnu ljubav, a u njoj su ostali zajedno do kraja. 

 

Na svakom Josipinom koncertu Karlo sedeo u prvom redu, i tad bi cela publika svedočila njihovim zaljubljenim pogledima i neverovatnoj energiji koja je postojala među njima.

 

 

- Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Što smo si imali za reći, rekli bismo si odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo riješavali razgovorom. Kad bi netko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se izmjenjivali i funkcionirali - priča Josipa.

 

I trajala je njihova ljubav, trajala najlepša ljubavna priča čitavih 20 godina.  Kada je Karlo iznenada preminuo 10. decembra 1991. nakon infarkta u 51. godini Josipa je bila potpuno van sebe. Taj gubitak nije prebolela nikad, ali nije dozvolila da se uspomena na njega nikada ugasi. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Josipa mu i danas posvećuje svaki minut na sceni, piše mu pisma, voli ga... Kaže da nikad nije ni pomislila na drugog muškarca.

 

- Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane, pa je dodala:

 

- Zahvaljujući Кarlu obišla sam i ceo bivši SSSR. Tamo sam probala najbolji šampanjac, kupala se u njemu i prala zube, a i jela najskuplji kavijar na svetu. Ljudi su komentarisali: "Кakva dekadencija!" - bila je iskrena pevačica svojevremeno.

 

Čini se da je on bio ostvarenje svih njenih snova, njen san, njena java, neko ko će zauvek ostati jedini, najvoljeniji i neprežaljeni. 

 

 

 

makonda-tracker