verovali ili ne

Suprugu je prvi put sreo – dok je bila u MAJČINOM STOMAKU: Neobična priča slavnog pevača i njegove 40 godina mlađe žene

1

Kada je 1966. godine stao pored jedne trudnice nije ni sanjao šta mu život sprema

Toni Benet je u braku sa trećom suprugom od 2007. godine
Toni Benet je u braku sa trećom suprugom od 2007. godinefoto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Američki mediji javili su da je legenda džez muzike Toni Benet preminuo u 97. godini.

 

Benet je izgradio vrlo uspešnu višedecenijsku karijeru, koja je počela još 1951. godine, pesmom Because of You.


Usledilo je mnogo godina nizanja uspeha, a Benet je za to vreme snimio čak 54 albuma. Najveću popularnost uživao je tokom šezdesetih, nakon čega mu je karijera krenula nizbrdo posle predoziranja kokainom.


I u poznim godinama je povremeno snimao i nastupao, a sarađivao je s nekim od najvećih muzičkih zvezda 21. veka, poput Ejmi Vajnhaus i Lejdi Gage.


Toni Benet važio je u mladosti za velikog srcelomca, a ženio se tri puta. Najpre je bio u 19-godišnjem braku sa Patrišom Bič, pa je 12 godina proveo oženjen Sandrom Grant, da bi u trećem dobu ljubav krunisao brakom sa 40 godina mlađom Suzan Krou.

 

Toni Benet je u braku sa trećom suprugom od 2007. godine
Toni Benet je u braku sa trećom suprugom od 2007. godinefoto: Tsuni / Everett / Profimedia

Par je započeo vezu još tokom kasnih osamdesetih, kada se Suzan spremala za posao učiteljice u jednoj školi u Njujorku. Ipak, njihova priča počela je mnogo, mnogo ranije – dok je, pomalo bizarno, Suzan još bila u majčinom stomaku.


Suzan Krou odrasla je, naime, u porodici vatrenih fanova Tonija Beneta, koji su pratili pevača na svakom koraku. Tako njeni roditelji 1966. nisu mogli da propuste Benetov koncert u Njujorku iako je Suzanina majka bila u drugom stanju, a zamolili su pevača i za fotografiju. On je pozirao sa Krouovima, a danas je ta fotografija još draža porodici.

 

Kako je sudbina želela, Marion je tada bila trudna i nosila... Suzan – napisao je Benet u svojim memoarima "Tek počinjem" (Just Getting Started).

Kako su njeni roditelji bili opsednuti Tonijevim pesmama, Suzan je odrastala uz njegove hitove I Left My Heart in San Francisco i The Way You Look Tonight, pa je i sama postala pevačeva obožavateljka. Zato je jednom prilikom, kada je imala 19 godina, otišla na njegov nastup i zamolila njegov tim da se upozna s Benetom posle koncerta.


Zagolicalo me je to što je neko njenih godina bio toliko odan mojoj muzici – priznao je pevač u svojoj autobiografiji. – Ne samo što sam pristao da je pozdravim u bekstejdžu već sam je zamolio da te večeri bude moja pratilja.


Iako je iza sebe imao dva braka i četvoro dece, Toni Benet ponovo se zaljubio kao tinejdžer, i to u tako mladu devojku, a njih dvoje su proveli 20 godina u vezi pre nego što su se venčali 2007. godine.


U pitanju je bila mala ceremonija, a Suzan je ponosna što je uspela da osvoji srce čoveka uz čiju je umetnost odrastala.

 

Toni Benet je sa Suzan Krou još od osamdesetih
Toni Benet je sa Suzan Krou još od osamdesetihfoto: EPA-EFE/JASON SZENES

On je uvek romantičan, svaki dan – istakla je jednom prilikom za People.


Kako je Toni Benet napisao u svojoj knjizi, razlika u godinama za Suzan i njega nikad nije bila problem, a vremenom su prestali da je primećuju.


Ne mogu reći da nismo primetili razliku u godinama kad smo se tek sreli – napisao je on. – Ali mogu da kažem da posle svih ovih zajedničkih godina na to ne obraćam pažnju. Kompatibilni smo na svaki mogući način.


Kako je pevač istakao, Suzan je "donela ravnotežu i zadovoljstvo" u njegov život.

Njena dobrota i mir u središtu njene duše pomogli su mi da razmišljam pravilno, da živim dobro i, sasvim sam siguran, poživim duže – rekao je jednom prilikom Benet.

 

 

makonda-tracker