Decenijama je ćutala

Za njom je uzdisala cela Jugoslavija, a ona je bila zaljubljena u NJEGA: Ovaj PEVAČ je bio TAJNA LJUBAV Nede Arnerić

0

Glumica Neda Arnerić ostavila je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji.

Neda Arnerić ostavila je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji.
Neda Arnerić ostavila je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji.foto: Damir Dervišagić

Glumica Neda Arnerić obeležila je čitav jedan period jugoslovenskog filma.

 

Publika ju je zavolela u  filmovima "Jutro", Varljivo leto '68",  "Podne", "Višnja na Tašmajdanu", a veliku medijsku popularnost je dobila zahvaljujući filmskim ostvarenjima "Ko to tamo peva" i "Tri karte za Holivud", kao i televizijskoj seriji "Policajac sa Petlovog brda" 

 

Zbog svoje lepote, bila je san mnogih muškaraca.

 

I dok su mnogi želeli da budu samo u njenom prisustvu i da provode vreme sa njom, Neda Arnerić je bila potajno zaljubljena u jednog pevača.

 

Upoznala ga je još kao petnaestogodišnjakinja, kada je sa njim glumila u filmu "Višnja na Tašmajdanu" ,a tada joj je i osvojio srce. 

– To je jedan od retkih muškaraca u koga sam se ja zaljubila, a da među nama nije bilo ništa i to samo zato što je između nas stajala njegova umetnost. Teško mi je da govorim o njemu, naročito dok slušam kapi kiše. Ne želim da budem patetična – izjavila je Neda Arnerić jednom prilikom za Hello.

A sve vreme je mislila na pevača Arsena Dedića.


Kako je rekla, to je bila neka vrsta platonske ljubavi

 

– Obožavala sam njegove albume i knjige poezije, pa više nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je Arsen umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena – rekla je Neda.


Ona je ispričala da je Arsen voleo da bude osvajan i prepuštao se veoma lako. 

 

– Kad je bio mlad, pre Gabi, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dečje. Od mene je tada bio duplo stariji, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne –

Kod Arsena je cenila što je odolevao svim izazovima i što je uspeo da sačuva brak. 

 

– Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegov životni odabir i najveća ljubav, tu nema dileme –

 

 

makonda-tracker