dobili su dvoje dece

Pre princa, volela je jednog AMERIKANCA: Da li znate ko je prvi suprug princeze Katarine Karađorđević?

0

Princeza Katarina Karađorđević je pre braka sa princom Aleksandrom imala još jedan brak.

Princeza Katarina i princ Aleksandar Karađorđević
Princeza Katarina i princ Aleksandar Karađorđević foto: Antonio Ahel/ATAImages

Davne 1985. godine venčali su se princeza Katarina i princ Aleksandar Karađorđević. Oni su se upoznali u Vašingtonu, a kumovi su im bili grčki kralj Konstantin i kraljević Tomislav, Aleksandrov stric.

 

Zanimljivo je da je i princu i princezi ovo bio drugi brak. Princ Aleksandar je inače sin poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra I, a još 1972. je oženio špansku princezu Mariju da Gloriju od Orleana i Braganse i sa njom dobio tri sina.

 

Katarina, koja se devojački prezivala Batis, iz prvog braka ima sina Dejvida i ćerku Alison. O njenom prvom suprugu nema mnogo informacija, jedino je poznato da se zove Džek Endruz i da je Amerikanac, dok sa druge strane, prva supruga princa Aleksandra često dolazi u Srbiju u posetu sinu Filipu.

Katarina je baka petoro unučadi. Dejvid ima sina Aleksandra, a Alison Amandu, Stefani, Nikolasa i Majkla. Prošle godine postala je i prabaka. Princeza dosta vremena provodi sa decom, a najčešće se može videti u društvu ćerke.

Inače, princeza Katarina je prepoznatljiva po svom osmehu i izuzetnom stilu, a postoje o njoj neke činjenice na koje niste obraćali pažnju. Na primer, školovala se u rodnoj Atini, kao i u Lozani u Švajcarskoj, a potom je studirala biznis na Univerzitetu Denver u Koloradu i na Univerzitetu Dalas u Teksasu.

Njen otac Robert Batis bio je jedan od najistaknutijih grčkih dobrotvora, za svoje humanitarne zasluge dobio je više priznanja grčke Vlade.

 

 

makonda-tracker