Dobar đak i baraba

Lepa, zanimljiva i rođena za njega: Ljubav Nenada Okanovića i njegove Željane je lepša od najromatičnijih filmova

1

Glumac Nenad Okanović je sa svojom suprugom već duže od dve i po decenije, a kad je budete videli shvatićete i zašto

 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Nenada Okanovića i njegovu duhovitost već svi dobro poznajemo, još od čuvene uloge legendarnog sina Dragana u seriji "Selo gori, a baba se češlja". Gledali smo ga i u "Državnom službeniku", "Senkama nad Balkanom", "Ubicama moga oca", a najčešće ga možemo videti kao voditelja kviza "Ja volim Srbiju", gde radi sa Neletom Karajlićem i Draganom Kosjerinom.

 

 

Međutim, o njegovoj izabranici Željani javnost malo toga zna i nema prilike da je viđa tako često kao popularnog glumca. A njih dvoje imaju jednu od najlepših ljubavnih priča kad su poznate ličnosti na našim prostorima u pitanju.

 

 

Nenad sad ima 42 godine, a svoju ženu poznaje više od pola života. Naime, oni su se upoznali i zavoleli još u srednjoškolskoj klupi, kada su imali svega 16 – 17 godina. Ne znamo da li su sami odlučili da sede zajedno ili im je tako profesorka odredila, ali oni su još od drugog razerda gimnazije ludo zaljubljeni jedno u drugo.

 

 

- Zavoleli smo se još u drugom razredu gimnazije i tada niko nije mislio da ćemo opstati. Željana je bila uzoran đak, a ja pomalo školska baraba. Imali smo sreću da se razumemo. Znali smo da ćemo se uzeti - ispričao je svojevremo Okanović.

 

 

I svi ti što nisu mislili da će srednjoškolska veza uspeti i potrajati grdno su pogrešili, pošto oni već uspešno traju već duže od 25 godina.

 

 

Ljubav su nekoliko godina nakon srednje škole odlučili da krunišu brakom, a a uzeli su pre 18 godina, odnosno 2004. godine. Iz njihove ljubavi rodilo se dvoje dece, tačnije dva sina - Danilo i Trifun.

 

 

Okanović se trudi da sačuva privatnost svoje porodice, pa ih ne možemo videti suviše često u javnom prostoru, ali Nenad nikad nije tajio da su mu supruga i deca najveći oslonac u životu.

 

 

Nenad je takođe jednom prilikom otkrio koja je tajna njihove ljubavi koja traje još malo pa tri decenije. Kako kaže, oni imaju jedan tajni ljubavni sastojak.

 

- Nije presudna samo ljubav, nego i poštovanje koje imamo i danas. Ne svađamo se, nikad se nije desilo da ne razgovaramo. Smatram da su takvo poštovanje i razumevanje presudni za dobar brak – objasnio je harizmatični glumac.

 

 

A Željana osim prema Nenadu ima još jednu veliku ljubav, a to su putovanja. Ona na svom Instagram profilu vodi Dnevnik putovanja, u kome piše da je do sada posetila 28 zemalja i čak 119 različtih gradova.

 

 

Na njenom nalogu se mogu videti fotografije sa nekih veoma egzotičnih destinacija širom sveta, od Turske i Istanbula, preko Italije i Rima, Amsterdana i Holandije, Beča i Austrije, pa sve do Praga i Češke i mnogih drugih.

 

 

makonda-tracker