DA LI STE ZNALI?

Nakon što je ona odbila, Rialda Kadrić je dobila ulogu: Slavna glumica NIJE HTELA da igra Mariju u Žikinoj dinastiji

0

Rialda Kadrić je tumačila čuvenu Mariju u Žikinoj dinastiji i to je uloga koja joj je donela slavu.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Rialda Kadrić je do kraja života ostala upamćena kao Marija iz kultnog serijala, a kada je prvi put zaigrala u Žikinoj dinastiji, imala je samo 14 godina.

 

Ona je studirala svetsku književnost na Filološkom fakultetu, a 1984. je otišla u London prvi put na usavršavanje jezika. Iako joj je glumačka karijera bila u usponu, po izbijanju rata u Jugoslaviji preselila se zauvek u Veliku Britaniju.

 

- Prvo pitanje koje postavljaju sada u vreme raspada Jugoslavije je koje ste nacionalnosti. Dozvolite da vam predstavim svoje korene, moj deda bio je Rus, majka Srpkinja, a otac musliman, odrasla sam u Srbiji. Udata sam za čoveka koji ima srpske, mađarske, hrvatske i jevrejske korene, sebe predstavlja kao osobu koja je budala jer sebe još smatra Jugoslovenom - ispričala je jednom prilikom glumica o svom poreklu.

 

Međutim, ono što je malo poznato i što bi možda Rialdu odvelo u drugačijem smeru i okrenulo njen životni put, jeste da uloga Marije prvobitno nije bila namenjena njoj.

 

Kultna uloga je trebalo da pripadne Sonji Savić, ali ona ju je odbila zbog brojnih obaveza, pa se tako Rialda proslavila.

 

Sonja Savić
foto: Youtube Printscreen

Plan je bio da se ne snimaju nastavci serijala, ali na zahtev publike i zbog ogromne gledanosti, Lude godine su postale pravi hit čiji nastavak je trebalo da se dogodi i u bliskoj budućnosti s obzirom da je 2020. godine komisija Filmskog centra Srbije odobrila 22,5 miliona dinara na konkursu za komercijalni repertoarski film za snimanje nastavka "Žikine dinastije" koji će nositi naziv "Luda godina".

 

 

makonda-tracker