glumačke legende

Njihova ljubav trajala je 4 decenije: Gagu i Milenu smo obožavali, a znate li koja glumica im je bila KUMA na venčanju?

0

Na ludi kamen su stali na pauzi za ručak, a o njihovom braku se često pisalo u javnosti 

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Ćuveni glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić svoju ljubav su krunisali verovali ili ne tokom jedne pauze na snimanju filma.

 

Godinama su nosili epitet najlepšeg para jugoslovenske kinematografije. Njihova ljubavna priča se započeta je 1971. godine, kada je Milena bila jedna od najvećih zvezda, a Dragan na početku karijere.

 

 

Tokom dugog niza godina snimili su veliki broj filmova, serija i TV emisija, među kojima je i drama “Kako su se volele dve budale”, tokom koje su se i venčali!

 

U Zvezdarskoj šumi snimali smo tu dramu koju je napisao Duško Radović. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo.

 

Ipak, ono što retko ko zna da im je svedok te velike ljubavi bila naša poznata glumica. 

 

- Na putu do opštine pridružila nam se Seka Sablić, koja nam je bila kuma. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još od Fakulteta dramskih umetnosti, gde su bili klasići. Tako da je bilo prirodno da nam ona bude svedok – ispričala je jednom prilikom Milena i dodala da su se odmah nakon toga vratili na snimanje:

 

Milena Dravić
foto: Dragana Udovičić

 

Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo.

Milenina i Draganova kuma, Seka Sablić, kaže da su posle venčanja otišli u Gagin stan i jeli rusku salatu.

 

Milena je tada bila velika zvezda, pa smo u Opštinu Vračar ušli na sporedna vrata da nas niko ne vidi. Tamo smo se potpisali i brže-bolje otišli u Gagin stan, gde smo pojeli rusku salatu, a onda su se oni vratili na snimanje – priča Seka i dodaje:

 

Sećam se, kada mi je Dragan ispričao da se smuvao sa Milenom, rekla sam mu: “Nemoj da me lažeš”, jer mi je bilo neverovatno da je osvojio tako veliku zvezdu!

 

Milena Dravić
foto: Damir Dervišagić

 

Milena je otkrila šta ju je najviše privuklo kod Dragana:

 

– Volim kavaljere, galantne tipove i dase. To su pravi muškarci. Ako ti taj priredi samo jedan dan, to vredi više nego pola nekog vašljivog života, mame mi!

 

U braku su ostali ceo život. Nakon Gagine smrti Milena više nikada nije bila ona ista žena. I ona je preminula samo dve godine kasinije, 2018. godine. 

 

I u zagrobnom životu su ostali zajedno. Oboje su sahranjeni u aleji zaslužnih građana u Beogradu. 

 

makonda-tracker