LEGENDA

Mnogi će se iznenaditi: Svi ga dobro znamo kao Dragana Gagu Nikolića, a retko ko zna koje je njegovo PRAVO IME

0

Nije retkost da glumci i druge javne ličnosti imaju umetnička imena, ali za čuvenog Gagu je retko ko znao

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Proslavljeni glumac Dragan Gaga Nikolić godinama je  bio jedan od najboljih srpkih glumaca. Proslavio se brojnim ulogama u filmovima i serijama, a javnost je bila opčinjena i njegovim idealnim brakom sa čuvenom glumicom Milenom Dravić.

 

Iako su često govorili o svom privatnom životu, postoje neki detalji koji su ipak ostali manje poznati. Jedan od njih jeste i onaj koji se tiče pravog imena glumca Dragana Nikolića.

 

 

Naime, na početku svoje karijere Dragan se oprobao u filmu “Pravo stanje stvari”, 1964. godine, u kojem je koristio svoje pravo kršteno ime Dragoslav Nikolić.

 

Dragan je igrao u velikom broju filmova i ostao je upamćen po gotovo maestralnim ulogama. Ipak, u privatnom životu imao je neke neobične navike, a jedna od njih je bila i ta što nije želeo da slavi rođendan. 

 

Dragan Nikolić
foto: Story Press

 

Imao je i dobar razloga za to. Naime, njegov stariji brat Miroslav, kojeg je obožavao, preminuo baš na dan kada je Draganu bio rođendan.

 

Najteži trenuci u njegovom životu bili su smrt majke, za koju je bio veoma vezan i koju je negovao zajedno sa suprugom Milenom, ali i velikog glumca Bore Todorovića sa kojim je skoro pola veka bio nerazdvojan. Bora je preminuo dve godine pre Gage.

 

Dragan Nikolić
Dragan Nikolićfoto: Youtube Printscreen

 

Najveći šmeker srpskog filma, glumac Dragan Gaga Nikolić, rođen je 20. avgusta 1943. godine. I dobio je ime Dragoslav, koje je, kako je pričao, "stajalo samo u ličnoj karti" još od šezdesetih godina prošlog veka.

 

Velikan domaće kinematografije napustio nas je u martu 2016. godine, i za sobom ostavio bezbroj kultnih uloga. Supruga Milena Dravić, njegova najveća ljubav, preminula je 2018. godine.

 

 

makonda-tracker