bilo je suđeno

Zaprosio ju je na prvom sastanku, u braku su 58 godina: Najlepša ljubavna priča u svetu mode počela je TAKO ROMANTIČNO

0

Budući da proslavljeni dizajner daleko od javnosti živi vrlo povučeno sa svojom porodicom, malo je poznato o tome koliko je on sreće imao pronašavši rano ženu svog života

foto: EPA-EFE/JASON SZENES
foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Američki dizajner Ralf Loren ima iza sebe karijeru dugu 60 godina, budući da je još kao vrlo mlad asistent u prodaji kravata ušao u svet mode i nedugo potom osnovao liniju muške odeće.


Za to vreme, dostigao je status jednog od najcenjenijih Amerikanaca, sarađivao je s nekim od najlepših žena planete, a u njegovom srcu bilo je mesta samo za jednu – onu koja je bila uz njega od početka.


Kada je tek počinjao kao dizajner kravata u Njujorku, Ralf Loren, tada Ralf Lifšic, upoznao je Riki En Lo-Bir, četiri godine mlađu ćerku austrijskih imigranata Margaret Vitouč i Rudolfa Lou-Bira, koja je radila kao školska učiteljica i povremeno kao plesačica u Bronksu.

 

Tokom njenog kratkog rada na mestu recepcionerke u ordinaciji oftalmologa dok je još studirala, jednog dana je u kancelariju ušao Ralf i nakon vrlo kratkog razgovora, pozvao ju je da izađu. Riki je pristala, a mladi kreator došao je po nju u sportskom zelenom automobilu i odveo je na palačinke. Prema nekim izvorima, Ralf je već na tom prvom sastanku zaprosio Riki, a venčali su se nekoliko meseci kasnije, u decembru 1964.

 

Ralf Loren
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Malo je poznato da je Ralfu Lorenu supruga bila velika muza tokom karijere, a ona je inspirisala nešto što je za njega bilo vrlo značajno u tim prvim danima. Nakon što je osnovao sportski brend "Polo", on je manekenke za reklamnu kampanju birao tako da liče na njegovu Riki.


Nije mi se dopadala našminkana devojka sa štiklama. Želeo sam devojku u farmerkama i beloj majici podvrnutih rukava, koja nosi jaknu svog dečka. To je devojka koja mene privlači. To je devojka kojom sam oženjen – Riki – ispričao je godinama kasnije Loren u jednom intervjuu.


Nekoliko godina kasnije, on je pokrenuo i žensku liniju odeće, a ideju je dobio zbog Rikinog nerviranja jer nikad ne može da nađe ništa prikladno za njenu sitnu građu.

 

1 / 5 Foto: EPA/FRANCOIS MORI / POOL


Par je tokom braka dobio sinove Endrua i Dejvida i ćerku Dilan, a Riki je nekoliko godina pauzirala kako bi se posvetila porodici. Nakon što su sva deca krenula u školu, ona se vratila na koledž i stekla diplomu psihologa, pa je kasnije radila kao psihoterapeut.


Malo je poznato da je ona autorka više knjiga o životnom stilu i kulinarstvu, a okušala se i kao fotografkinja.


Brak Ralfa Lorena i njegove supruge Riki traje već 58 godina, a dizajner i dalje na svakom koraku ističe koliko je srećan što ju je pronašao.


Moja supruga Riki je moja muza. Njen lični stil i prirodna lepota uvek su bili moja inspiracija – objasnio je pre nekoliko godina.

 

 

makonda-tracker