ne mare za komentare

Deda i unuk? Ne, već zaljubljeni par! Modni mag ljubio najlepše žene sveta, a u poznim godinama shvatio da je — GEJ

1

Iako se nikada nije javno deklarisao kao homoseksualac, proslavljeni dizajner nakon dva braka sa ženama ima isključivo partnere istog pola

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dizajner Kelvin Klajn (79) viđen je u Los Anđelesu pre nekoliko dana kako izlazi iz kafića u društvu svog dečka Kevina Bejkera. Kako pišu mediji, kreatorov partner ima 34 godine, bavi se glumom, a iza sebe ima nekoliko manjih uloga u velikim projektima.


Oni, inače, nikada nisu pričali otvoreno o svojoj vezi, iako ih paparaci godinama viđaju zajedno, a 2016. godine su se i zvanično pojavili kao par na crvenom tepihu pred Jesenju galu Teatra američkog baleta.

 

Kelvin Klajn
foto: Kelly Taub/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia/

Štaviše, Kelvin Klajn nikada se nije javno i otvoreno deklarisao kao gej muškarac, pišu američki mediji.


Čuveni modni mag, koji je rođen u jevrejskoj porodici u Njujorku 1942. godine, od malih nogu se zanimao za dizajn, pa je već od srednje škole usmeren na umetnost i kreiranje.

 

 

Kelvin Klajn, Koko Šanel, Iv Sent Loren
foto: Profimedia

Svoj brend, koji nosi njegovo ime, osnovao je sada već davne 1968. godine, a odmah je prepoznat kao izuzetno nadaren stvaralac i usledili su brojni uspesi i najprestižnija modna priznanja.

 

Klajnov privatni život nije bio ništa manje uzbudljiv. Pre nego što je osnovao svoju modnu kuću, 1964. godine, stupio je u brak sa Džejn Centr, dizajnerkom tekstila, s kojom je potom dobio ćerku Marsi. Njihova mezimica nije krenula stopama svojih roditelja, već se bavi televizijskom produkcijom, a najpoznatiji naslovi u njenoj biografiji su Saturday Night Live i 30 Rock.


Ipak, brak Klajnovih nije potrajao, pa su se rastali već 1974.

 

Kelvin Klajn
foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Klajn je uživao u noćnom životu, putovanjima po svetu i društvu najlepših žena modne industrije, da bi zatim uplovio u novi brak 1986. godine, sa svojom asistentkinjom Keli Rektor. Dok su bili na odmoru u Italiji, par je rešio da kruniše svoju ljubav brakom, da bi se deset godina kasnije rastali. Zvaničan razvod usledio je tek 10 godina nakon razilaženja, pa su tako Klajn i Rektorova bili u braku pune dve decenije.


Dizajner, čije bogatstvo je procenjeno na 700 miliona dolara, godinama se nije oglašavao na temu svog ljubavnog života, da bi se posle njegovog razvoda od Keli pročulo da je u vezi s — muškarcem.

 

Kelvin Klajn, Nikolas Gruber
foto: Marion Curtis / Shutterstock Editorial / Profimedia

Klajn je, naime, bio blizak s bivšom pornografskom zvezdom Nikolasom Gruberom, a ljubav je potrajala 2012. godine. Kreator se nikad deklarisao kao gej, dok je Gruber kasnije izjavio da on sam uopšte nije homoseksualac.


Sledeći Klajnov dečko koji je poznat javnosti je glumac Kevin Bejker, a obojica odbijaju da komentarišu svoju vezu.

 

1 / 5 Foto: Kelly Taub/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

 


 

 

makonda-tracker