najiskrenija

"Čim ti zaličim na nju, lupi mi šamar": Jelena Bačić Alimpić priznala da nikada nije želela da bude kao svoja majka

1

Ona se osvrnula da nije htela da postane "mama-žrtva". 

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Majka Jelene Bačić Alimpić očigledno je imala veliki uticaj na to kakav će ona postati i biti roditelj. Ona je bila uzor koji Jelena nije želela da sledi. 

 

Gostujući kod Snežane Dakić u emisiji “Male stvari” na Hype televiziji, Jelena Bačić Alimpić otvorila je dušu i govorila o teškim situacijama u kojima se našla tokom svoje karijere, kao i o roditeljstvu i vaspitanju dece.

 

Tada je u razgovoru rekla da je jednu stvar naučila od majke, a to je da nikako ne želi da je sledi njeno ponašanje pri vaspitanju ćerke Dunje i Sina Marka: 

 

 

Zaista sam se trudila da decu pravilno usmeravam, oni su čestiti i izuzetno vaspitani i ozbiljni mladi ljudi i oni su moj ponos, ja nisam mama žrtva. Mogu reći da sam dobra mama i ne govorim ovo u kontekstu žrtve, jer je moja majka to stalno radila. Čitavog života je bila žrtva. Ja nisam. Ja sam želela svoju decu, ja ih obožavam — ispričala je nekadašnja voditeljka u pomenutoj emisiji i napomenula kako je svojoj deci sve pružila iz ogromne ljubavi, a ne iz žrtve.

 

Čim ti zaličim na moju majku, lupi mi šamar — rekla je književnica svojoj ćerki i dodala kako joj neizmerno znači podrška koju je od svojih najbližih imala tokom stresnih situacija u karijeri:

 

 

Imala sam kredit za stan na moje ime, dvoje dece koje školujem, došla sam kući jednog dana i rekla suprugu i deci da ne mogu više, da ću dati otkaz ili ću umreti! Osećam se kao raspolućena, kao da ne mogu.

 

Njen sin i suprug su je posavetovali da proda stan, od toga da isplati kredit i da uzme manji stan, a ćerka joj je dala jedan emotivan savet: 

 

 

 

— Meni je važno da ti budes srećna — bila je jasna naslednica.

 

 

makonda-tracker