SKLADNI I ROMANTIČNI

25 godina su bili u braku, ona je bila njegova BOGINJA: Ovaj slavni srpski novinar je bio muž Dare Džokić

0

Prvi put kada su se videli znala je da je on čovek njenog života

foto: Instagram
foto: Instagram

Naša čuvena glumica Dara Džokić više od dvadeset godina je bila u braku sa našim pokojnim novinarem Bogadanom Tirnanićem.

 

On je preminuo pre 12 godina, a njeno srce zauvek je ostalo zaključano za sve ostale muškarce. Tiho je patila za voljenim čovekom, a tuga za njim ne jenjava ni danas.

 

 

Dara Džokić i danas važi za jednu od najpoznatijih i najcenjenijih domaćih glumica. Svoju karijeru vredno je gradila godinama, a kod domaće publike je ostala upamćena po ulogama u filmovima "Povratak otpisanih", "Obećana zemlja", "Ženska priča"...

 

Mnoge serije sigurno ne bi bile iste da im svoj pečat nije dala ova fantastična žena i velika umetnica.

 

Gledali smo je u „Mješovitom braku“, „Policajcu sa Petlovog brda“, „Selo gori, a baba se češlja“, „Korenima“, „Pogrešnom čovek“, „Tajnama vinove loze“...

 

Dara Džokić
foto: Dragan Kadić

 

Ipak, kada je privatni život u pitanju Dara nikada nije bila preterano rečita.

 

Svoju intimu ostavljala je iza zatvorenih vrata, a suprugovu ljubav čuvala je sve dok iznenada nije preminuo 2009. godine.

 

Njen suprug, čuveni novinar Bogdan Tirnanić, bio je ujedno i njen najbolji prijatelj i verni pratilac duže od 20 godina.

 

Bogdan i Dara su se upoznali u Klubu književnika, a prema brojnim tvrdnjama to je bila ljubav na prvi pogled.

 

 

- Pojavio se tačno kada je trebalo. Ja sam ga upoznala tako što sam ga čitala i nisam ni sanjala da ću se zaljubiti. Bila sam mlada, dosta toga me je naučio i rekla bih da me je na neki način dovršio. Umela sam da prepoznam ono što meni treba u životu. Naučio me je šta je sloboda mišljenja i da je suština u tome da imaš svoj ugao, i da je način na koji ti posmatraš stvari ono što je dragoceno - pričala je svojevremeno i dodala:

 

- Fenomenalno je pisao o životu, filmu i politici. Pisao je mnogo, svakodnevno, i to mu je bilo kao disanje. Dopunjavali smo se i indirektno uticali jedno na drugo. Bio je filmski kritičar, ali o meni nikada ništa nije hteo da kaže. Kad bih ga pitala šta misli, govorio je da prema meni nije objektivan. Vrlo dobro smo se razumeli i kada nismo razgovarali. Razumeli smo se u ćutanju, na pogled, a to je najlepše u jednom odnosu.

 

 

Bogdan Tirnanić je radio kao novinar, urednik, pisao za brojne listove i novine, a ujedno je bio i filmski kritičar. Uz to, on je odigrao i jednu od glavnih uloga u filmu "Rani radovi" Želimira Žilnika. Bogdan je glumio i u filmovima "Crni bombarder", "Živeti kao sav normalan svet", ali i u seriji "Otpisani". Bio je saradnik na scenariju filmova, ali i objavio brojne zbirke novinskih članaka i eseja.

 

I nakon više od decenije od kako je on preminuo Dara s posebnom setom u glasu govori o njemu.

 

Dara Džokić
foto: Vladimir Šporčić

 

Teško je i pusto bez njega. Jedan deo mog života je zauvek nestao. Prerano je otišao. Ipak, niko ne može da mi uzme ljubav prema njemu. To je zauvek. Samo njega više nema, ali osećanja su tu — rekla je jednom prilikom Dara Džokić.

 

Dara i Bogdan su dobili ćerku Jovanu, koja je upisala Fakultet dramskih umetnosti, odsek filmska i TV produkcija. Međutim, ona se nikada ne eksponira javno, ali poznato je da se pre nekoliko godina udala, a potom i dobila ćerku Katarinu.

 

Udala se danas. Ne brini, srećna je — poručila je Dara Bogdanu na dan Jovaninog venčanja.

 

 

makonda-tracker