"prerano je otišao..."

Govorila je da je s njim deo njenog života ZAUVEK NESTAO: Ovaj slavni muškarac bio je suprug Dare Džokić (FOTO)

1

O životu glumice Dare Džokić ne znamo mnogo, iako je već godinama jedno od najprepoznatljivijih imena na domaćoj sceni, ali njena ljubavna priča mami suze...

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Dara Džokić već godinama važi za jedno od najpoznatijih i najcenjenijih imena domaćeg glumišta, a ostvarila je zapažene uloge u brojnim ostvarenjima, poput filmova “Povratak otpisanih”, „Obećana zemlja“, „Ženska priča“, ali i u serijama „Mješoviti brak“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Selo gori, a baba se češlja“, „Koreni“, „Pogrešan čovek“, „Tajne vinove loze“...

 

 

Ipak, čini se da se o njenom privatnom životu, uprkos tome što je godinama prisutna na domaćoj javnoj sceni, ne zna mnogo toga. Zapravo, Dara je bila u srećnom braku sa novinarom Bogdanom Tirnanićem, sve do njegove smrti, 2009. godine.

 

Bogdan Tirnanić je radio kao novinar, urednik, pisao za brojne listove i novine, a ujedno je bio i filmski kritičar. Uz to, on je odigrao i jednu od glavnih uloga u filmu "Rani radovi" Želimira Žilnika. Bogdan je glumio i u filmovima "Crni bombarder", "Živeti kao sav normalan svet", ali i u seriji "Otpisani". Bio je saradnik na scenariju filmova, ali i objavio brojne zbirke novinskih članaka i eseja.

 

 

Darina i Bogdanova ljubavna priča trajala je četvrt veka, a njegova smrt porodici je teško pala. Dara je uvek otvoreno govorila o njihovom odnosu, podršci i ljubavi, pa nije čudno što su važili za jedan od najskladnijih parova.

 

Teško je i pusto bez njega. Jedan deo mog života je zauvek nestao. Prerano je otišao. Ipak, niko ne može da mi uzme ljubav prema njemu. To je zauvek. Samo njega više nema, ali osećanja su tu — rekla je jednom prilikom Dara Džokić.

 

1 / 7 Foto: Dragan Kadić

 

Dara i Bogdan su dobili ćerku Jovanu, koja je upisala Fakultet dramskih umetnosti, odsek filmska i TV produkcija. Međutim, ona se nikada ne eksponira javno, ali poznato je da se pre nekoliko godina udala, a potom i dobila ćerku Katarinu.

 

— Udala se danas. Ne brini, srećna je — poručila je Dara Bogdanu na dan Jovaninog venčanja.

 

 

 

makonda-tracker