bila je to "bela zavist"

Ko je otvoreno nije voleo, a kome je zavidela? Malo poznati detalji iz karijere Tanje Bošković

0

Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta Tanja Bošković pričala je svojevremeno o odnosima između glumaca i s kojim kolegama je uspela da izgradi sjajan odnos, a kome pak nije bila draga

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumica Tanja Bošković jedna je od najlepših žena u istoriji filma i televizije na ovim prostorima, a decenijama su joj na lepoti i šarmu zavidele i "obične" devojke i koleginice. Ona, međutim, nikad to nije osetila, da priznaje da je ona prema jednoj glumici osetila "belu zavist".


Ne, ne, nikada nisam osećala da mi neko zavidi. Ali, da, priznajem da sam imala veliku sreću. Što se uloga tiče, zaista nema razloga da mi se zavidi, naprotiv. Istovremeno, ne znam da li je ostalo išta za šta bih sada rekla: baš želim to da igram. Ali jesam ja zavidela Dari Džokić kad je dobila Mariju Stjuart. Ali bila je to bela zavist, radovala sam se njenom uspehu ― rekla je Tanja jednom prilikom za Puls.

 

Dara Džokić
foto: Dragan Kadić

Kako je ona pričala, postoje kolege s kojima se vrlo prijatno osećala.


Ja sam svoju prvu dramu na televiziji odigrala s Gagom. Svi su me oni znali i svi su pokazali veliku ljubav. Ali najudobnije sam se osećala sa Đuzom i Perom. A tu su već bile moje drugarice s klase Ljilja Dragutinović, Gorica Popović... Aljoša Vučković me je jako voleo, i to je pokazivao ― rekla je Tanja prošle godine.

 

Tanja Bošković
foto: Ana Paunković

Ipak, kako ona ističe, nije svima bila omiljena koleginica.


S druge strane, Feđa Stojanović me nije voleo, izrazito me nije voleo, do dana današnjeg me ne voli ― rekla je glumica o kolegi koji nas je napustio nekoliko meseci nakon ove Tanjine izjave.

 

Feđa Stojanović
foto: Nemanja Nikolić

Ali otvoreno. I to je deo šarma Ateljea 212. To nije bilo skrivano. U stvari, nije bilo nikakvih skrivenih stvari i meni je to očaravajuće. U Jugoslovenskom dramskom vi nikada niste znali da li vas vole ili ne vole, nego su uvek bili veoma ljubazni. Ovde nije bilo te vrste ljubaznosti. Ovde su me obožavali i jedan Milutin Butković i Taško Načić. S ljubavlju, pažnjom i nežnošću su me dočekivali i vodili.

 

 

makonda-tracker