na današnji dan

Novi detalji ROMANSE KOJA JE UZBURKALA SVET, a nju OTERALA U SMRT: Život slavne Merilin Monro ne prestaje da iznenađuje

0

Život Merilin Monro će uvek intrigirati ljude, a danas je tačno 96 godina od rođenja slavne glumice koja je preminula pod nerazjašnjenim okolnostima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Merilin Monro je rođena kao Norma Džin Mortenson 1. juna 1926. u Los Anđelesu i bila je glumica, pevačica, model i zabavljačica.

 

O slavnoj Merilin se mnogo toga zna, ali stiče se utisak da ima pregršt stvari koje ne znamo i možda nikad nećemo saznati.

 

Ona je bila ta koja je otpevala rođendansku pesmu američkom predsedniku Džonu F. Kenediju u Medison skver gardenu u Njujorku, što sve nas podseća na njihov odnos pun intriga, kontroverzi i nerazjašnjenih okolnosti koje su i danas aktuelne i golicaju maštu i radoznalost.

 

Legendarna Merilin je pronađena mrtva u svom stanu u Los Anđelesu 1962. godine i do danas ne znamo da li se ubila ili je to bio nesrećan slučaj, a možda i ubistvo. Njena veza sa Kenedijem je prepuna detalja koji se iznova pojavljuju u današnjem svetu i uvek privlače pažnju. Tada je dodatno intrigiralo javnost to što je Kenedi za vreme navodne romanse sa glumicom, bio u braku sa Džeki Kenedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Archivarius (@archivarius_)

Poznat je telefonski razgovor između Merilin i Džeki u kom je glumica jasno rekla da je Kenedi sa njom u vezi i da planira da se razvede.

 

- Merilin, udaćeš se za Džeka i to je sjajno. I uselićeš se u Belu kuću i preuzeti odgovornosti prve dame, a ja ću se odseliti i ostaviti ti sve probleme - odgovorila je Džeki Merilin.

 

Još jedan od šokantnih detalja tajne romanse američkog predsednika sa fatalnom plavušom je taj da je navodno ona rodila Kenediju ćerku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lasatifa

Gledis Bejker Moris je devojka koju je odgajila Merilinina rođaka, a svojvremeno je izjavila da je upravo ona ćerka slavne glumice i Džona Kenedija.

 

- Rekla mi je da se Merilin plašila da će braća Kenedi ubiti i nju i dete ako saznaju za trudnoću, tako da se porodila u tajnosti i ubrzo me nakon rođenja sakrila kod nje - rekla je Gledis, a ono što dodatno potkrepljuje priču jeste izjava ginekologa koji je rekao da se Merilin nakon dva pobačaja, 1962. godine porodila.

Sledeći šokantan detalj u životu Merilin Monro jeste da je bila u paralelnoj vezi sa Kenedijem i njegovim bratom Robertom, a postoji i teorija da je Džon namerno prepustio glumicu bratu kako bi je se rešio. Navovdno, postoje i snicmi na kojima se čuje seksualni odnos Merilin sa Džonom, ali i sa Robertom, za  kog kažu da je u jednom trenutku mislila da je čovek njenog života.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Razne teorije i mozgalice o načinu smrti slavne glumice postoje i dan danas. Neki od detalja koji se ne uklapaju u celu priču jesu nepoznato vreme smrti Merilin Monro, položaj tela bio je nelogičan za nekog ko je umro od prekomerne doze lekova što ukazuje na to da je telo pomerano posle smrti, zvanična verzija kaže da je Merilin bila sama te večeri, ali kao što je napomenuto, svedoci tvrdili da su videli Roberta Kenedija da izlazi iz njenog doma, lista poziva obavljenih te večeri izbrisana je iz telefonskog računa, dok je njen dnevnik od kojeg se nije odvajala jednostavno nestao.

 

 

makonda-tracker