imao je mnogo uspona i padova

Imao je sve, a sada je završio IZA REŠETAKA: TURBULENTNA životna priča Borisa Bekera je puna SKANDALA i FATALNIH LJUBAVI

3

Boris Beker ipak nije uspeo da izbegne zatvor. Slavni teniser moraće da odsluži kaznu od dve i po godine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Boris Beker je dospeo u centar medijskog dešavanja nakon što je proglasio  bankrot i pet godina odugovlačio proces kako bi izbegao najstrožu kaznu.

 

Kako piše Bild, Beker je iz svoje imovine preusmerio 427.000 evra i preneo ih trećim licima, među kojima su i njegove dve bivše supruge Barbara (55) i Lili (45). Takođe se navodi da je sakrio vlasništvo nad imovinom u svom rodnom gradu Lajmenu, zajam od 825.000 evra od banke u Lihtenštajnu i akcije kompanije za prenos podataka vredne 75.000 evra. Sud je našao da su ove tačke optužbe dokazane.

Teniser je na suđenje došao u društvu devojke i nosio je kravatu u vimbldonskim bojama, a podsetimo, optužen je i da je sakrio dva vimbldonska trofeja kako bi izbegao plaćanje dugova.

 

Međutim, ovo nije jedini skandal u karijeri slavnog tenisera. Osim što je ušao u istoriju kao najmlađi teniser koji je osvojio Vimbldon, Boris Beker je intrigirao svojim postupcima van tenisa.

 

Boris je ostvario značajne sportske uspehe. Pobedio je na šest grend slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji i osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni u paru sa Mihaelom Štihom. Od 2013. do 2016. je bio trener Novaka Đokovića, a magazin Tennis ga je svrstao na 18. mesto među 40 najboljih tenisera u periodu od 1965. do 2005. Od 2003. godine je u teniskoj "kući slavnih".

 

Njegov otac je planirao da Boris bude pravnik ili arhitekta, ali on je već sa tri godine pokazivao talenat za tenis, dok je prvi turnir osvojio sa šest godina.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

Bekerovo detinjstvo je bilo lepo i puno uspeha, dok je njegov emotivni život prepun skandala i bizarnih dešavanja.

 

Teniser je prvo bio u braku sa Barbarom Feltus, sa kojom ima dva sina, a ovaj par nije krio svoju ljubav, čak su se i previše eksponirali. Naime, oni su pozirali goli na naslovnici jednog časopisa, a fotograf je bio njen otac.

Iste večeri kada je rešio da prekine karijeru, posvađao se sa trudnom Babarom i otišao na piće u jedan restoran. Tamo je sreo manekenku Angelu Ermakovu sa kojom je završio u ostavi, na stepenicama. Boris je u svojoj biografiji opisao da je sve sa Angelom trajalo nekoliko sekundi, međutim, ona mu je devet meseci kasnije faksom javila da je postao otac jedne devojčice.

 

Nakon otkrivanja ove afere, Barbara se odselila sa decom u Majami, a Beker je na ime razvoda mora da plati 15 miliona i da ustupi svoj stan na Floridi.

 

Ćerku koju je dobio sa Angelom, u početku nije hteo da prizna, a kasnije je pokušavao da sa njom ostvari komunikaciju, čak je kupio i stan u Vimbldonu kako bi se brinuo o njoj.

Nakon svega ovoga dogodila se i afera utaje poreza za koju ga je optužila Nemačka, te je slavni Boris Beker postao lice sa dosijeom.

 

On je jednom prilikom izjavio da zbog silnih pritisaka nije mogao da spava, te je kombinovao tablete za spavanje i viski i tako godinama živeo.

 

Dugo je trebalo Bekeru da se skrasi i prestane da ide iz veze u vezu, a jednoj ženi se čak dva puta vraćao. U pitanju je Lili Kersenberg, sa kojom ima sina, međutim, par se rastao 2018. godine.

 

 

makonda-tracker