(foto)

U pravo vreme, na pravom mestu, pronašao — PRAVU! Supruga Slobodana Šarenca je ŽIVA LEGENDA srpskog sporta

0

Kako je voditelj jednom prilikom istakao, imao je sreću da pronađe svoju srodnu dušu, a u pitanju je velika zvezda domaće košarke

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Televizijski voditelj Slobodan Šarenac već godinama spada u najpopularnije novinare u Srbiji, pre svega jer je njegov glas decenijama pratio mečeve srpske košarkaške reprezentacije, koja nam je donela mnogo radosti u prošlosti, a potom i zahvaljujući drugim projektima.

 

Međutim, to nije jedini razlog za Šarenčevu popularnost: među pripadnicama nežnijeg pola on važi i za jednog od atraktivnijih na našim malim ekranima, pa mnoge dame zanima njegov emotivni status.

 

Moraćemo da ih razočaramo — Slobodan Šarenac je u dugom i srećnom braku s jednom od naših najboljih košarkašica svih vremena. U pitanju je Anđelija Arbutina, koja je u dresu košarkaške reprezentacije Jugoslavije nastupila čak 81 put i osvojila četiri srebrne medalje na velikim takmičenjima!

 

 

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

 

Još uvek se pamti koš za pobedu koji je ona postigla u polufinalu Olimpijskih igara u Seulu.

 

Šarenac i šarmantna sportistkinja, inače, imaju dvoje dece - ćerkice Ninu i Lanu, a jednom prilikom podelio je simpatičnu priču iz njihovog doma. Naime, starija ćerka Nina rekla je ocu: "Tata, ja ću da budem košarkašica kao mama i igraću bolje od nje".

 

Ja sam joj rekao: Ljubavi, tvoja mama je bila opasna igračica. Ako budeš pola kao ona, ja ću biti najsrećniji na svetu — otkrio je Šarenac.

 

Inače, on je jednom prilikom ispričao i kako su se Anđelija i on upoznali. Očekivano, to se dogodilo na njegovom poslu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🏀™ (@czv_nostalgija)

 

Prvi put smo se sreli 1992. godine, kada je gostovala u emisiji “Šesti krug”, na Trećem kanalu, koja je bila posvećena OI u Barseloni, na kojima naša zemlja nije učestvovala zbog sankcija. Kasnije je Anđa igrala u Italiji, i dugo se nismo videli. Inače, nameravala je da me upozna sa drugaricom, ali je sudbina očigledno imala drugačije planove. U životu sam imao sreće u mnogim stvarima, pa i kada je reč o ljubavi. Bio sam u pravo vreme na pravom mestu, i sreo svoju srodnu dušu — ispričao je Šarenac.

 

Inače, zajedničke fotografije ovog para prava su retkost u medijima, jer čuvena košarkašica i ugledni TV novinar preferiraju da zadrže svoju privatnost daleko od javnosti.

 

 

Kad god bih u novinama video parove koji se zaklinju na večnu ljubav i pričaju hvalospeve o svom braku ili vezi, pomislio bih “Neće ovo na dobro izaći”. Razumem potrebu ljudi da saznaju nešto više o poznatim ličnostima i nemam ništa protiv intervjua, ali da to bude s povodom, a pre svega s merom. Svašta se pričalo i pričaće se, ali to ne možeš zabraniti. Pojedini vole da se bave tuđim životima, više nego svojim. Međutim, kad kod kuće imaš zdravu porodicu i kad radiš posao koji voliš, ništa nije problem. Desi se i meni da se vratim umoran ili nerzvozan, ali čim vidim ćerke na vratima kako skakuću i pitaju: 'Gde si tata?' ili mi sednu u krilo i zagrle me, sva tenzija nestaje u roku od deset sekundi — ispričao je jednom Šarenac.

 

 

makonda-tracker