decenije sreće

Zaljubljeniji je u nju danas nego ikada ranije: Uliks Fehmiju godinama ljubi prelepu glumicu

2

Ulogom Petra Ćirića u seriji "Crna svadba", glumac Uliks Fehmiju je posebno skrenuo pažnju ženskog dela publike na sebe, a on je, na žalost dama, decenijama srećno zaljubljen i, kako kaže, danas još više nego ranije.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Glumac Uliks Fehmiju, sin čuvenog Bekima Fehmijua, ovih dana je ponovo u centru pažnje zbog uloge u seriji "Crna svadba", pa mnoge zanimaju detalji o njegovom privatnom životu.


Budući da on obično svoju privatnost čuva daleko od medija, o njegpovoj svakodnevici ne zna se previše, ali je dobro poznato da je on od devedesetih u skladnoj zajednici s glumicom Snežanom Bogdanović.

 

1 / 4 Foto: Ana Paunković


Mogu da kažem kako sam zaljubljeniji u svoju ženu danas nego što sam to bio nekad. Naš odnos je podjednako uzbudljiv kao što je bio i onda, što ne znači da nekom drugom nismo i te kako dosadni. Tih devedesetih gledao sam Snežanu na filmu i bio sam fasciniran njenim talentom i lepotom. Prema njoj sam imao odnos kao prema nečemu nedohvatljivom i nedodirljivom. Zanimljivo je da se nešto slično desilo i mom ocu, samo što je on tada već bio u braku ― ispričao je jednom prilikom Uliks.

 

Par ima ćerku Niku, s kojom inače žive u Americi, gde se ne bave glumom. Nakon što su 1994. godine spakovali kofere i uputili se u Njujork, oni su nešto kasnije tamo pokrenuli privatni posao ― otvorili su pekaru.


Imao sam taj utisak kad smo otišli, da vreme koje prolazi nepovratno odnosi uloge koje glumac može da odigra samo u specifičnoj dobi. Pomiriti se sa tim nije bilo lako, ali mi nismo mogli protiv sebe. Nismo mogli da glumimo kad vreme nije bilo za igranje. Ta odluka je imala cenu, a hleb je došao kao blagoslov da možemo od njega da živimo. U tom procesu smo dali sve što smo imali, kao što smo se davali ulogama koje smo radili. A gluma nije trka na sto metara, nego maraton. Već sa 30 godina mi je bilo jasno da nikad neću odigrati Hamleta, ali ću možda igrati Lira ― ispričao je Uliks jednom za Gloriju.


Iako su i Uliksovi roditelji Branka Petrić i Bekim Fehmiju proslavljeni glumci, gluma je defitinivno u krvi njegovoj porodici, ali Snežanina i njegova ćerka Nika nije zainteresovana za scenu.


Gluma joj nije privlačna, iako je u srednjoj školi uspešno glumila u predstavama i filmovima. Ima drugačije ideje, zanimaju je pisanje i režija. Trenutno montira kratak film koji je zimus snimila u Njujorku ― ispričala je prošle godine Snežana Bogdanović.

 

 

makonda-tracker