oproštaj od legende

"ŽELIM DA MOJA KOMEMORACIJA BUDE VESELA!" Kolege, porodica i prijatelji uputili POSLEDNJI POZDRAV Vlasti Velisavljeviću

0

Komemoraciji glumcu Vlasti Velisavljeviću u JDP-u prisustvovale su brojne kolege, prijatelji, supruga i drugi članovi porodice...

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Legendarni glumac Vlasta Velisavljević preminuo je 24. marta u 95 godini, a održana je komemoracija povodom njegove smrti.

 

U Jugoslovensko dramsko je došao poslednji put na komemoraciju Ivanu Bekjarevu i rekao mi: želim da moja komemoracija bude vesela ― rekla je Tamara Vučković koja se prva obratila prisutnima podsetivši na njegovu biografiju.

 

1 / 5 Foto: Ana Paunković

 

Glumica Branka Petrić u izuzetno emotivnom obraćanju podsetila je na legendarnu predstavu Ljubiše Ristića "Buba u uhu" koju su decenijama zajedno igrali.

 

Sunce na tvojoj sahrani si nam ti poklonio. Tvoj osmeh koji je delovao kao osmeh đavolka bio je tako radostan. 'Buba u uhu' nam je donela toliko zadovoljstva. Žao mi je što 'Buba' nije ušla u Ginisovu knjigu rekorda, ali ti si sa svojim karijerom sam Ginisova knjiga ― istakla je Branka Petrić.

Vojin Ćetković je podsetio na svoje druženje sa Vlastom.

 

Vlasto, što se nas tiče, ti si jedini dobitnik nagrade koju smo hteli da ustanovimo – za dobrog čoveka ― kazao je Ćetković.

 

U sličnom tonu govorio je i Dragan Mićanović.

 

Publika ga je obožavala, oduševljavali su se njegovom energijom, dečijom razigranošću, šeretskim osmehom. Bio je inspirativan za igru, dobrota je isijavala iz njega. Ako postoji jedina mere za dobrotu, to je Vlasta ― kazao je poznati glumac.

 

― Pedeset godina smo drugovali. Za mene je bio radost ― počeo je svoj govor Voja Brajović, još jedan iz legendarne postave "Bube u uhu".

 

 Kad je došao u pozorište od njega smo naučili distancu od patetike. Nije pravimo razliku među generacijama. Njegove otvorenost bila je za sve. Srce je imao za sve. Imati čoveka koji može da se smeje na svoj račun je Božji dar.

 

 

makonda-tracker