uspomene

To nije bila ljubav na prvi pogled, u početku su bili samo kolege: Branka Petrić se prisetila susreta sa Bekimom Fehmiju

0

Poznata glumica je sa kolegom dobila dvojicu sinova koji su krenuli roditeljskim stopama, a stariji Uliks dobija nebrojano pohvala na račun likova koje tumači.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Ljubavna priča glumice Branke Petrić i kolege Bekima Fehmijua bila je kao sa filma, sve dok ih nije rastavila tragedija.

 

Branka je diplomirala Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1959. godine, a godinu dana kasnije postala je članica Beogradskog dramskog pozorišta.

 

Kako ističe, Bekima je upoznala na studijama, a priča je veoma interesantna.

 

Bili smo kolege na akademiji. On je mene prvi zapazio, premda žene obično prve šacuju. Bio je nenametljiv i ničim nije davao do znanja da ga neka devojka privlači. Ali je devojke privlačio i da ništa ne čini, što je svakako bilo intrigantno. Kad je reč o nama, nije to bila ljubav na prvi pogled. Nekoliko godina mi je bio samo kolega. Bio je vrlo marljiv, ozbiljan i sasvim posvećen studijama, izrazito mršav, imao je divne ruke, lep hod, a ja sam volela njegove za muškarca neobično dugačke trepavice. Savršeno je plesao i na časovima plesa na akademiji on i ja bili smo najredovniji pa je profesorka volela da nas spaja u par. U par nas je 1960. spojio i reditelj Bojan Stupica, koji nam je dodelio ulogu muža i žene u predstavi "Jaje" Ateljea 212. Kako su probe za tu predstavu trajale dugo u noć, Bojan nas je često autom vozio kući. U jednom trenutku Bekim me pitao hoću li biti njegova devojka, a ja sam mu odgovorila: “Suviše si mlad za mene”. Tu rečenicu smo kasnije često ponavljali. Tih godina je moje biće čeznulo za nekim drugim iskustvima, ali Bekim mi se uvek sviđao. I često je bio moj vitez. Na primer, tokom gostovanja u Splitu pred jutro smo se odnekud vraćali i neka nam je grupica nešto dobacivala. Bekim je skinuo kaiš s pantalona i krenuo prema tim mladićima. Naravno, imponovala mi je njegova neustrašivost ― rekla je svojevremeno za hrvatsku "Gloriju", prenosi Alo.

 

Branka Petrić i Bekim Fehmiju
foto: Instagram Printscreen

 

Tokom braka Branka i Bekim dobili su dvojicu sinova koji su im promenili pogled na svet, a danas životni prostor deli sa mlađim sinom Hedonom, dok Uliks sa porodicom živi na relaciji Amerika - Srbija. Obojica se bave glumom.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker