zajedno su proveli godine

Doživela je NEZAMISLIVO i uvek ostajala uz njega: Ovo je supruga Dušana Dude Ivkovića

0

Slavni košarkaški trener koji je danas preminuo u Beogradu ostavio je iza sebe ožalošćenu suprugu i sinove

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Kako su javili domaći mediji, Dušan Duda Ivković preminuo je u 78. godini.
Legendarni srpski, jugoslovenski i evropski trener, velikan košarke, ostavio je iza sebe suprugu Nenu, s kojom je proveo mnogo srećnih godina i dobio sinove Petra i Pavla.


Nena je, u skladu s poslom svog supruga, neretko u životu menjala adrese i živela s njim i njihovom porodicom na relaciji Srbija-Grčka, i uvek bila Dudina podrška u najlepšim, ali i u najtežim trenucima. Ona se držala podalje od medija, ali je slavnom treneru pravila društvo na raznim dešavanjima, pa smo imali više prilika da je vidimo u javnosti. Svaki put je ostavljala utisak prirodnom lepotom i interesantnim stilom, a nije propuštala ni sportske događaje.

 

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

 

Tako je jednom prilikom doživela čak i fizički napad tokom nereda nakon jedne utakmice. Naime, nakon što je naša reprezentacija dvaput pobedila Grke na Evropskom prvenstvu 1995. godine u košarci, došlo je do nemira.


Onda, na nesreću, na tom prvenstvu dva puta dobijemo domaćina. Prvi put u grupi i drugi put u polufinalu. I napravi se onaj haos, kakav je već bio, na terenu. Gde moju suprugu prebiju u gledalištu ― ispričao je Duda jednom prilikom.
 

 

makonda-tracker