zlatno doba holivuda

STRAST, AFERE, LJUBOMORA, BOLEST: Burna ljubavna priča Vivijen Li i Lorensa Olivijea sa NAJTUŽNIJIM krajem

0

Njihova ljubav počela je dok su oboje bili u braku sa drugim ljudima, a prošli su kroz trnovit put, mada ih srećan kraj nikada nije sačekao...

foto: Profimedia

Par je 1944. otputovao u Afriku, a po povratku je Vivijen dijagnostikovana tuberkuloza. Iako su joj lekari savetovali da na neko vreme prekine karijeru kako bi se što pre oporavila, ona ih nije poslušala i vratila se svojoj strasti.

 

1945. godine saznala je da je trudna, ali nakon nezgode na snimanju prikom koje se okliznula i pala, glumica je doživela spontani pobačaj.

 

Taj tužni događaj bacio ju je u duboku depresiju. U to vreme već je naučila da prepozna prve znakove svojih maničnih epizoda, nakon kojih je usledila depresivna faza, te naposletku - slom. Vivijen se tih epizoda nije sećala, a kada bi joj kolege ispričale šta se sve događalo na setu, osećala je veliku krivicu zbog svoga ponašanja.

 

Njena karijera počela je nazadovati, a u isto vreme Olivijeova karijera nikada nije bila bolja. Vivijen se na neko vreme povukla s filmske scene i uglavnom je pratila muža na njegovim putovanjima.

 

 

Turneja po Australiji i Novom Zelandu obeležila je početak kraja njihovog braka. Vivijen je patila od teške nesanice, a tokom jednog gostovanja je odbila da izađe na pozornicu sa suprugom jer nije mogla pronaći svoje cipele. Frustrirani Olivije udario je Vivijen u jednom trenutku, a ona mu je odmah uzvratila udarac.

 

Samo nekoliko minuta kasnije glumica se ipak pojavila na pozornici sa smeškom na licu i u pozajmljenim cipelama, ali Olivije je kasnije konstatirao kako je upravo tamo i tada izgubio Vivijen.

 

Kasnije se dogodila afera sa glumcem Piterom Finčem. Olivije joj je oprostio preljubu, ali njihovom braku jednostavno nije bilo spasa.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker