"slon i golubica"

KAD SU SE UPOZNALI BILO JOJ JE 15 GODINA, A ON JE VEĆ BIO U DRUGOM BRAKU: Sve o ljubavi Fride Kalo i Dijega Rivere

0

Njihova ljubav bila je tako promenljiva, turbulentna i snažna da joj ni razvod nije stao na put.

foto: Profimedia

Za razliku od profesionalnog, njihov emotivni život je bio beskonačni tobogan. Tako ni njihov drugi brak ne doživljava velike promene, a neverstva i patnja su se nastavili. Ipak, nijedno od njih nije bilo spremno odreći se te neraskidive veze koja ih je spajala, iako je za njih bila izuzetno bolna i tragična. Živeli su u neskladu, ali su to prihvatili kao svoj život i sudbinu, jer su verovali da su suđeni jedno drugome.

 

Ostali su zajedno do Fridine smrti, ukupno 27 godina. Nakon njene smrti Dijego je rekao da je to najtužniji dan u njegovom životu. On se ponovo oženio, a umro je tri godine nakon njene smrti.

 

Ostaci i sećanja na njihovu ljubav mogu se vidjeti u Fridinoj porodičnoj kući, koja je danas muzej - Plava kuća u Meksiku.

 

foto: Profimedia

Iako je arhitektura ove kuće haotična, kao i njihova ljubav i život, kada se uđe u nju, osećaju se ljubav i toplina. Zbog toga je Plava kuća simbol velike ljubavi između ovo dvoje umetnika, koja je spolja bila haotična, ali iznutra je, ipak, bila istinska i neraskidiva ljubav.

 

Fridina urna nalazi se u Plavoj kući, a Dijegova poslednja želja je bila da njegovo telo bude kremirano i da njegov pepeo bude izmešan s Fridinim, ali njegova porodica mu nije ispunila poslednju želju.

 

 

makonda-tracker