Indira Vladić Mujkić: Bila sam ranjena žena

0
Pevačica grupe Colonia Indira Vladić-Mujkić otkriva kako je podnela razvod od svog supruga Narcisa, priznaje da je samovala i plakala, ali i da je prebolela i pronašla novu ljubav
foto: Šime Eškinja
foto: Šime Eškinja

Tridesetšestogodišnja pevačica grupe Colonija Indira Vladić-Mujkić osmehom leči rane nakon dramatičnog razvoda od dve godine mlađeg supruga Narcisa Mujkića sa kojim je bila devet godina. Plavokosa umetnica otkriva kako je sama sebi najveća uteha, te da joj je život pokazao koliko može biti nepredvidiv, ali da je shvatila koliko može da bude dostojanstvena i hrabra. I nakon teškog rastanka koji su mediji pratili do detalja Indira nema ružne reči za nekadašnjeg partnera i bez gorčine priča o njemu, ističući kako su njih dvoje i dalje u svakodnevnom kontaktu.

Story: Uprkos razvodu, ne skidate osmeh sa lica. Kako je to moguće?

- Dobra sam glumica... Mislim da je to i više nego dobar poziv rediteljima da mi dodele neku ulogu. Po prirodi sam jaka i ponosna osoba pa ću, čak i kada boli, nabaciti lažni osmeh. To je moj odbrambeni mehanizam i ne rešava životnu bol, ali definitivno mi daje snagu da se osećam bolje. Ne bih podnela sažaljenje, ni to da me vide tužnu i uplakanu.

Story: Kakve su vam misli prolazile kroz glavu tokom brakorazvodne parnice?

- Nisam želela da se prepustim crnim mislima, to nije u mom stilu, pa sam se trudila da pozitivno gledam na situaciju u kojoj sam se našla. Vodila me je misao da ima i gorih i težih nedaća od mog razvoda. Na primer, sa majkom sam prošla kroz njenu najtežu borbu sa zloćudnom bolešću, ispratila na večni počinak mnogo dragih ljudi, pa sam shvatila da ima bolnijih situacija od moje. Bog nam uvek daje onoliko koliko možemo da podnesemo.

Story: Da li ste plakali?

- Ostala sam sama u praznoj kući bez osobe koja je uvek bila uz mene i naravno da sam plakala. Često su me noću hvatali napadi panike jer sam se plašila da budem sama, bez obzira na to što se Narcis u takvim situacijama prijateljski ponudio da ga nazovem i da je uvek tu za mene ako mi bude teško. Kao tipična ranjena žena uništavala sam se tužnim ljubavnim pesmama i tako dočekivala zoru. Vrhunac mog emotivnog sloma doživela sam na koncertu u Kranju. Danima sam potiskivala osećanja koja sam proživljavala, pravila se jakom kao da se ta priča mene ne tiče, ali kada sam se našla u dvorani prepunoj ljudi, slomila sam se. Udahnula sam i ostala bez glasa. Nakon toliko godina rada na sceni i održanih koncerata - muk. I mene je šokiralo to što me u trenutku kada je trebalo da budem najača i najbolja skrhala nesreća iz privatnog života. Te večeri razočarala sam ljude koji su došli na moj koncert. Srce je želelo, ali je telo otkazalo. Ti dragi ljudi shvatili su da od koncerta nema ništa, ali su me svejedno ispratili iskrenim aplauzom i hvala im od srca.

Story: Jeste li pokušavali da pronađete krivca za to što vam se dogodilo?

- Jedini krivac je prebrzi način života, u tome smo se izgubili.

Story: Zbog čega ste se zapravo razveli?

- Nemojte misliti da je postojala treća osoba, jer nije. Razlog našeg razvoda su različiti interesi. Dok sam kod kuće priželjkivala suprugovu pažnju i zagrljaj, on je često bio odsutan i u jednom trenutku se naša ljubav razvodnila, a prevladala je poslovna atmosfera. Ali ne krivim ga zbog toga, želeo je samo najbolje za nas. Zamerala sam mu samo to što je posao stalno donosio kući, a ja sam se trudila da svoj ostavim izvan zidova našeg doma. Smatrala sam da je naša kuća hram ljubavi u kom nema mesta za poslovne probleme...

Story: Da li ste pokušavali da spasite brak?

- Naravno da smo pokušavali, ali prevladale su nepomirljive razlike.

Story: Ko je učinio prvi korak i rekao - želim razvod.

- Ja sam to učinila.

Story: Kako je Narcis reagovao?

- I tada se poneo ljudski i kao pravi džentlmen omogućio mi je da dane provedem u miru u našoj kući.

Story: U kakvim ste danas odnosima?

- Prijateljskim. Svakodnevno se čujemo, neretko me pozove pre koncerta kako bi proverio da li je sve u redu.

Story: Pričalo se da ste otpočeli vezu sa Ivanom Papićem, a Narcisa su spajali sa plesačicom Colonije Sarom Dobranić. Jeste li zaljubljeni?

- Iskreno, Narcisova sreća je i moja. Zaista mu želim sve najbolje i to je jedino što mogu da komentarišem o njegovoj vezi, a verujte mi to je iskreno i od srca. A kada je reč o mojoj novoj ljubavi, hm, i ja sam srećna.

Story: Dakle, zaljubljeni ste?

- Srećna sam. To vam sve govori.

Story: Razmišljate li i sada o majčinstvu?

- U životu sam ostvarila sve svoje ciljeve i želje, osim toga da postanem majka, a to mi je najveća želja. Bila bi to kruna, ali i smisao mog života i težiću da to i ostvarim. Ali moram da požurim jer moj biološki sat otkucava.

Vedrana Čaraopović

makonda-tracker