Iznenadite sebe i ukućane sočnim ćuftama od mlevenog mesa
Ćufte su jedno od mnogih jela koje možete naopraviti od mlevenog mesa, a koje je pritom vrlo ukusno i mnogima omiljno jelo.
Ukoliko još niste smislili šta biste mogl ida napravite za ručak ili čak večeru, evo jedno recepta koji ćete upisati u svoje sveske.
Za ćufte će vam biti potrebne sledeće namirnice:
- 1 crni luk
- 800 g mlevenog mesa
- so
- biber
- slatka paprika
- beli luk u prahu
Za punjenje:
- 2 duguljasta paradajza
- 1 kašika majoneza
- 1 crni luk
- pola paprike
- 140 g tvrdog sira
Priprema:
- U posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, pobiberite,posolite pa pospite belim lukom u prahu i slatkom paprikom.
- U drugoj posudi pomešajte iseckanu papriku, paradajz, sitno seckani crni luk i rendani sir.
- Pobiberite i posolite, pa dodajte majonez i sve dobro promešajte.
- Spremite kalupe i nauljite pleh.
- U kalupe stavite meso, pa sredinu pritisnite nakvašenom rakijskom čašom kako biste napravili udubljenje.
- Tako radite dok ne utrošite meso, pa svako udubljenje napunite nadevom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Bonus video:
( Glossy, T.M. )