stiže zone

Jug Radivojević: Ne plašim se publike

85
Uoči premijere Zone Zamfirove 2, poznati reditelj kaže da je za film angažovao kompletnu porodicu, čime je spojio lepo i korisno, i otkriva zašto je siguran u uspeh ovog ostvarenja
foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić


Priča o više od sto godina popularnom ljubavnom paru, Zoni Zamfirovoj i Manetu Kujundžiji, inspirisala je filmskog i pozorišnog reditelja Juga Radivojevića (45) da se odvaži i napravi filmski nastavak njihove emotivne sage.

Glavne uloge Radivojević je dodelio Brankici Sebastijanović i Milanu Vasiću, a u filmu igraju i velikani našeg glumišta kao što Ljiljana Stjepanović, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev... Specijalnu ulogu Koštane dao je svojoj supruzi, višestruko talentovanoj glumici Mileni Vasić, a dve manje role pripale su njegovim sinovima Lavu i Vuku.

 

foto: Emilija Jovanović

U intervjuu za magazin Story, on otkriva detalje nastanka svog novog filmskog ostvarenja koje će premijerno biti prikazano 24. januara u Sava centru u Beogradu.

Story: Koliko je dugo postojala želja da uradite nastavak jedne izuzetne ljubavne priče i kako ste se odlučili za to?

 Ideja o nastavku došla je od producenta Miroslava Mitića. Video sam to kao jednu novu inspiraciju, međutim, pošto je reč o filmu epohe, bile su nam potrebne četiri godine da to realizujemo. Uz pomoć osam gradova u Srbiji, koji poseduju izuzetne objekte iz vremena koje smo želeli da predstavimo, došli smo do finiša. Uspeli smo da napravimo film sa više od pet stotina kostima, šezdeset glumaca i oko četiri stotine statista.

Story: Prvi film Zona Zamfirova doživeo je neverovatan uspeh, da li se plašite reakcije publike i mogućeg neuspeha? Koliko je teško snimati nastavke?

Istina je da se oko prve Zone Zamfirove formirao veliki broj obožavalaca i da je ona postala brend, kako Stevana Sremca, tako i naše kinematografije. Mi smo se oslonili na njega, ali ipak smo uspeli da napravimo nezavisan film. Ne plašim se reakcije publike jer smatram da smo napravili ostvarenje koje će ljudi zavoleti. Gledaoci obožavaju ljubavne filmove, naročito žanrove melodrame i komedije mentaliteta, kao i oživljavanje epohe. Okupili smo i njihove omiljene glumce, što je dovoljan razlog da budem bezbrižan.

makonda-tracker