stiže zone

Jug Radivojević: Ne plašim se publike

85
Uoči premijere Zone Zamfirove 2, poznati reditelj kaže da je za film angažovao kompletnu porodicu, čime je spojio lepo i korisno, i otkriva zašto je siguran u uspeh ovog ostvarenja
foto: Emilija Jovanović

 

Story: Kako ste odlučili ko će zameniti Vojina Ćetkovića i Katarinu Radivojević?

Prošlo je petnaest godina od premijere prve Zone, pa je bilo neminovno da se kompletna podela promeni. Trudio sam se i uspeo da sastavim najbolju glumačku ekipu u regionu.

Story: Da li postoji neka anegdota sa snimanja filma koju biste nam ispričali?

Snimanje je trajalo šest nedelja, ekipa je bila brojna, pa su samim tim i anegdote bile svakodnevne. Naravno, u humoru su definitivno prednjačili Lane Gutović i Milan Vasić.

foto: Emilija Jovanović

Story: Kojim se projektom u pozorištu najviše ponosite?

-Posle više od sto pozorišnih premijera, teško je izdvojiti jedan projekat, tako da mi je uvek onaj poslednji u nizu najvažniji. Ali, s ponosom ističem da su mi komad Mama mia u Pozorištu na Terazijama, kao i slovenačka verzija istog tog dela, obeležili prethodne dve profesionalne sezone.

POGLEDAJTE ŠTA SU NAM BRANKICA I MILAN REKLI O FILMU VRATI SE ZONE:

 

Story: Koji komad nikako ne bismo smeli da propustimo ovih dana?

-Posetite Pozorište na Terazijama.

Story: S obzirom na to da najbolje poznajete pozorišnu sliku Srbije, koliko se rad u provinciji razlikuje od onog u glavnom gradu?

 Umetnici u Beogradu rastrzani su između pozorišta, televizije i filma, pa često nisu dovoljno skoncentrisani samo na jedan posao. Unutrašnjost Srbije, upravo zahvaljujući predanosti jednom projektu, stvara izuzetna pozorišna ostvarenja.

makonda-tracker